Abiznis
  • Portal Analitika/
  • Abiznis /
  • Evropa sad: Damjanović se pokazao kao jeftini populista, jedini častan izlaz bi bio neopoziva ostavka

Evropa sad: Damjanović se pokazao kao jeftini populista, jedini častan izlaz bi bio neopoziva ostavka

"Pozivamo Vladu u tehničkom mandatu, a posebno ministra ispod cenzusa, Aleksanda Damjanovića, da sprovede mjeru 42. Vlade iz marta mjeseca u kojoj se predlaže naknada od 1.000 eura za svu novorođenčad u opštinama sa negativnim prirordnim priraštajem u 2020. godini, te 500 eura u opštinama s pozitivnim prirodnim priraštajem", poručili su iz pokreta Evropa sad.

Evropa sad: Damjanović se pokazao kao jeftini populista, jedini častan izlaz bi bio neopoziva ostavka Foto: Twitter
Portal AnalitikaIzvor

Kako isitču u saopštenju, ujunu tekuće godine je 43. Vlada dala obećanje da će riješiti ovo pitanje, neutemeljeno prolongirajući donijetu odluku 42. Vlade, kroz pravdanje da je neophodno usvajanje zakonskog predloga, ali i zbog nedostatka novca.

"Naime, iz Ministarstva finansija su nas uvjeravali da je rezerva već u prva četiti mjeseca utrošena i da nema novca za naknade za novorođenčad (pet miliona), a u septembru (prije usvajanja rebalansa) sa pozicije rezerve kupuju se akcije EPCG u iznosu od 15 miliona eura, dok se rebalansom opredjeljuju dodatna sredstva za službena putovanja predsjednika Đukanovića", navode u saopštenju.

Pošto se, dodaju, "ispodcenzusni ministar Damjanović pokazao kao jeftini populista i krajnje nekompetentan član aktuelne Vlade, a posle fijaska njegove partije na lokalnim izborima, jedini častan izlaz bi bio neopoziva ostavka".

"Takav čin bi crnogorsku javnost rasteretio daljih blamaža, neistina i novih katastrofalnih mjera čiji je autor ministar u tehničkom mandatu - Aleksandar Damjanović", saopštili su iz pokreta Evropa sad.

Portal Analitika