Kužina

Evo kako da napravite zalihe hrane i pravilno je zamrznete

Kako su cijene hrane sve veće, uvijek dobro dođu trikovi koji će smanjiti troškove i bacanje hrane.

Ilustracija Foto: Pixabay
Ilustracija
24sata.hrIzvor

Na primjer, ako ne možete da popijete cijelu bocu vina, a želite da ga kasnije koristite, zamrznite ga. Pretočite ga u posude za led i kad se zamrzne, stavite u kesice. Odlično će vam doći za kuvanje u sosovima i gulašima.

Isto učinite i s koncentratom paradajza u tubi. Ako vam je trebala samo za jedno jelo i nećete je uskoro koristiti - zamrznite je. Premjestite je u posudice za led, a kad se smrzne - u kesice.

Ako maslac nađete na akciji, umjesto u frižider stavite ga uzamrzivač i trajaće vam puno duže. Zalihe mlijeka takođe se mogu zamrznuti. Tako ćete ga uvijek imati pri ruci i nećete morati brinuti zbog roka trajanja. Zamrznite ga u plastičnim posudama koje se mogu dobro zatvoriti.

Ako volite da jedete pasulj, napravite zalihe tako što ćete da na pijaci uzmeti veću količinu pasulja i rasporedite ga u kesice za zamrzavanje po količinama koje koristite. Tako će biti uvijek spreman za pripremu.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.