Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • EU zvaničnik: Od Đukanovića ćemo čuti više u situaciji u Crnoj Gori, važno imati funkcionalan Ustavni sud

Uoči Samita EU - Zapadni Balkan

EU zvaničnik: Od Đukanovića ćemo čuti više u situaciji u Crnoj Gori, važno imati funkcionalan Ustavni sud

Samit EU - Zapadni Balkan biće prilika da od predsjednika Đukanovića čujemo više o situaciji u Crnoj Gori, rekao je na onlajn brifingu za medije evropski zvaničnik.

EU zvaničnik: Od Đukanovića ćemo čuti više u situaciji u Crnoj Gori, važno imati funkcionalan Ustavni sud Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
PobjedaIzvor

Samit u Tirani biće održan sjutra, a Crnu Goru predstavljaće predsjednik zemlje Milo Đukanović.

Na pitanje Pobjede kakav će stav EU zauzeti kad je u pitanju Crna Gora imajući u vidu aktuelnu krizu u zemlji, zvaničnik EU kaže da je najvažnije imati funkcionalan Ustavni sud.

- Samit ce biti prilika za razgovor sa predsjednikom Đukanovicem. Očekujemo da od Đukanovica čujemo više o situaciji u Crnoj Gori. U ovakvim situacijama, uvijek je važno imati funkcionalan Ustavni sud, jer on daje odluku o tome sta je prava interpetacija domaćih zakona donešenih od strane kvalifikovanih tijela - rekao je on.

Da je izglasavanje sudija Ustavnog suda jedan od prioriteta Crne Gore, naglasili su brojni zvaničnici i diplomate.

To je nedavno konstatovao ispecijalni izaslanik Stejt departmenta za Zapadni Balkan, Gabrijel Eskobar, rekavši da je pitanje Ustavnog suda urgentno.

Osim toga, visoki predstavnik EU za spoljnu politiku Žozep Borelj, naglasio je nedavno prilikom susreta sa Đukanovićem daEU neće odobriti paket finansijske podrške za energetiku Crnoj Gori ukoliko se nastavi blokada institucija i u najskorije vrijeme situacija ne normalizuje.

Samit EU-Zapadni Balkan prvi put se održava u regionu, odnosno u jednoj zemlji koja nije punopravna članica evropskog bloka.

Predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel kazao je ranije da će samit biti prilika " da se ponovo potvrdi naše pojačano angažovanje"

-Zapadni Balkan je ključni prioritet za Evropsku uniju. EU i Zapadni Balkan su potrebni jedni drugima", saopštio je predsjednik EU Savjeta.

Portal Analitika

Komentari (12)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
d dario_neregistrovani
05.12.2022. 15:03

Sve im ispričaj Milo. Što rade partije. Neka partije, no narod neće više da glasa DPS. Bruka nevidjena, he he.

0
7
R Rukfaš_neregistrovani
05.12.2022. 12:52

Ovo nam je vaša borba za Crnu Goru dala de nova vlast (koju ste vi doveli) ne može ni izbore u Šavniku da oposli... ane da vode državu.

25
3
s sava942
05.12.2022. 11:28

OD PREDSJEDNIKA DJUKANOVICA , KAO I OD SVSKOG POŠTENOG RODOLJUBA CRNE GORE , ČUCE SE PRAVA ISTINA O OGROMNOM NASRTAJU RUSKOG I SRBIJANSKOG KLEROFAŠIZMA SVIM MOGUCIM SREDSTVIMA POČEV OD SPC PROPAGANDE , PODMICIVANJEM SVOJIH ISTOMOŠLJENIKA OGROMNIM KOLIČINAMA NOVCA DO UNIŠTAVANJA I PREUREDJIVANJA KULTURNOG BOGASTVA DO ZATIRANJA SVEGA CRNOGORSKOG. CRNOGORCI SAMO RATOM .OGU DA SPRIJEČE SVOJ NESTANAK.A

39
4
b bbmx_neregistrovani
05.12.2022. 11:12

Kakve koristi od istine ?! On vam (uzalud) vec 2 godine prica sta se ovde desava ali vi vise vjerujete Varheljiju, AV bratu abazu, popovima SPC, BIA i ruskoj agenturi u CG, Vijestima, Danu i IN4S

50
2
s sava942
05.12.2022. 15:23

@bbmx_neregistrovani ,POTPUNO STE U PRAVU. ODGOVORNI U EU, SMATRAM DA JOŠ UVIJEK NIJESU SHVATILI MOC KLETOGAŠISTIČK E SRBIJANSKE PRAVOSLAVNE CRKVE , KOJA MATERIJALNO I MORALNO OBILATO PODPOMOGNUTA OD STRANE SRBIJANSKE I RUSKE VLADE MOŽE LAKO DA IZAZOVE U CRNOJ GORI NESRECU GLEVIDLIVIH RAZMJERA.

8
0
m mihter
05.12.2022. 10:51

Od Mila se jedino i može čuti objektivna; anamneza,dijagnoza i terapija za stanje u polu okupiranoj CG-i od strane Beograda i Moskve. EU treba da spriječi da se u CG ne desi građanski rat i okupacija od strane "srpskog sveta". EU nije potrebna nova Ukrajina na jugozapadnom Blkanu.

46
2
B Babin_unuk_neregistrovani
05.12.2022. 10:19

Parlamentarna skupino-većino, tobožnja 🤔 Mislim da je kraj🙂 Opet su gospodina odabrali. Njegovo mišljenje im je sad bitno, koje planiraju aminovati, to znate, već, je li tako? 😁

53
1
d detektor_neregistrovani
05.12.2022. 11:47

@Babin_unuk_neregistrovani Oni imaju vec tacno stanje ali samo da njega provjere .

23
4
v veverica_neregistrovani
05.12.2022. 14:35

@detektor_neregistrovani imaju stanje ,i Milo im uporno govori o okupaciji CG ,ali Varhelji i družina nešto ne čuju ili im nije u koristi jer i među njima ima plaćenih od strane Rusije i privatnih poslova u Vučićevim firmama,ali i tome će valjda doći kraj. Milo reci šta (ali stvarno sve) šta rade četnici i SPC.Žalosno je što je većina tog šljama pobegla u zagrljaj CG devedesetih.

8
0
o orascicKprcko_neregistrovani
05.12.2022. 14:53

@veverica_neregistrovani Al si ti naivna veverice ! Veruj da Europa bolje zna sta se cini u montenegro no sam Djuka .

6
0