Zaštitni kodeks nije se pokazao dovoljnim

EU će ispitati Metu zašto ne funkcioniše njihova zaštita djece

Evropski komesar za industriju Tjeri Breton najavio je danas da će se krajem juna sastati sa izvršnim direktorom kompanije Meta, Markom Zakerbergom i zahtijevati da ta kompanija odmah reaguje pošto, kako je kazao, njen zaštitni kodeks za djecu ne funkcioniše dobro.

EU će ispitati Metu zašto ne funkcioniše njihova zaštita djece Foto: Chris DELMAS / AFP
Portal AnalitikaIzvor

Platforme društvenih medija, kao što su Metin Instagram, TikTok, Snepčet i Jutjub, izazvale su zabrinutost među regulatorima i korisnicima sadržaja namijenjenih za najmlađe, piše Rojters.

"Izgleda da Metin dobrovoljni kodeks o zaštiti djece ne funkcioniše", napisao je Breton na Tviteru.

On je istakao da Zakerberg sada mora to da objasni i odmah preduzme akcije, najavljujući da će se sastati u Metinom sjedištu u Menlo Parku u Kaliforniji, 23. juna. Portparol Mete je rekao da kompanija ima strogu politiku i tehnologiju za sprečavanje predatora da pronađu ili stupe u interakciju sa tinejdžerima putem aplikacija.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.