Politika

Četiri liste u trci za Podgoricu

Izvor

Predstavnik liste za evropsku Podgoricu Mladen Brajović kazao je da poziva građane da glasaju za sebe, svoj grad i svoju budućnost i da vjeruju u djela a ne u obećanja.

Nosilac opozicione izborne liste Neven Gošović je rekao da se na toj listi nalazi pobjednički tim u kome se nalaze Podgoričanima dobro poznata imena

Listu je predala i Socijaldemokratska partija koja samostalno učestvuje na izborima u Glavnom gradu. I njeni predstavnici očekuju dobre rezultate 23. maja, a njen nosilac Vujica Lazović kazao da je lista SDP-a poseban kvalitet koji će građani Podgorice prepoznati.

Rok za dostavljanje izbornih lista za odbornike na lokalnim izborima koji će biti održani 23. maja ističe u ponoć.

Na lokalnim izborima može učestvovati ona lista koju potpisima podrži najmanje jedan odsto glasača u toj izbornoj jedinici. Za podršku izbornoj listi na lokalnim izborima nije propisano da se potpisi prikupljaju pred članovima opštinskih izbornih komisija.

Zakonom je propisano da birači koji potpisuju liste za izbor odbornika moraju imati prebivalište na području opštine gdje se održavaju lokalni izbori. Birač može, svojim potpisom, podržati samo jednu izbornu listu za izbor odbornika.

Medijska kampanja počinje predajom izbornih lista a prestaje 21. maja u ponoć.

Lokalni izbori biće održani i u Andrijevici, Baru, Beranama, Bijelom Polju, Danilovgradu, Žabljaku, Kolašinu, Plavu, Plužinama, Pljevljima, Rožajama, Ulcinju i Šavniku.

Portal Analitika