Show biz

Najveće greške koje žene prave u seksu

Izvor

GREŠKA 1: Očekujete da on razmišlja kao žena: Ovo je uzrok mnogih frustracija kod oba partnera. Muškarce zbunjuju žene, a žene ne razumiju muškarce. Očekivanje da će on da razmišlja na isti način je beskorisno i gubitak vremena, ali i veliki uzrok nasporazuma i tenzija. Savjet: Muški i ženski mozak različito funkcionišu. Zato je komunikacija među partnerima veoma bitna. Ako mislite da muškarci isto shvataju seks i da imaju iste seksualne osjećaje i želje kao žene, to može dodatno da pogorša seksualno iskustvo.

ljubav1GREŠKA 2: Ne očekujte od partnera da vam čita misli: Ni partner, a ni niko drugi na svijetu ne može da vam čita misli. Ni vi ne možete njegove. Naučite da riječima izražavate svoje seksualne potrebe i želje. Mnogim ženama je ovo teško i ne osjećaju se prijatno. To je, ipak, jedini način da dobijete ono što želite. Savjet: Prevaziđite sramotu. Iako je ovo posljedica često konzervativnog vaspitanja u našoj sredini, seksualna revolucija je završena i smijete o svemu otvoreno da razgovarate sa partnerom. Seks nije samo kao u funkciji procesa razmnožavanja.

GREŠKA 3: Nedostatak inicijative: Mnogim muškarcima je veoma privlačno i seksi kada žena preuzme inicijativu u krevetu, ali i van njega. Nazovite ga na posao i recite mu da ste mu isplanirali romantičnu večeru. Sa uzbuđenjem će se vratiti kući. Iznenadite ga tako što ćete ga dočekate u seksi donjem rublju. Savjet: Imate mnogo mogućnosti, prilagodite ih svom temperamentu. Ne morate uvijek da budete vulgarni, ako to nije dio vaše ličnosti. Ponekad je dovoljan i čežljiv pogled.

GREŠKA 4: Nedostatak spontanosti: Seks ne mora uvek da bude najavljen događaj. Muškarci vole kad su žene spontane. Nikad se ne zna šta ih čeka na kraju, a iznenađenja, uostalom, svi vole. Savjet: Kad parkira auto, zgrabite ga i počnite da ga ljubite čim uđete us tan, zagrlite ga ujutro i recite da želite lijepo da započnete dan...

GREŠKA 5: Vođenje ljubavi samo u spavaćoj sobi: Ne samo da ovo dosadi, već je i ograničeno. Koristite i kuhinjski sto, trosjed, auto, tuš, kadu.... Savjet: Monotonija ubija seksualni život. Nemojte da zazirete od bilo čega što će ga osvježiti.

GREŠKA 6: Seksualna kontrola: Seks nije oružje da biste dobili ono što želite. On treba da zbližava ljude i pruža im zadovoljstvo. Odbijanje seksa zato što ste ljuti - nije dobro( ovo ne znači da treba da pristanete kada niste raspoloženi ili kad jednostavno ne želite). Savjet: Ako sami svjesno donesete odluku da se suzdržite od seksa kako bi mu „vratili“ ili ga podučili lekciji jer ste se posvađali – pazite! Seks nije oruđe za manipulaciju.

B92

Portal Analitika