Region

Episkop Milutin pozvao na okajanje grijehova i molitvu za kišu

Izvor

Episkop poziva sva verna čeda Bogomčuvane Eparhije valjevske da se ujedine u molitvi i da se na našu zemlju, koja strada od suše i bezkišnih oblaka, pošalje kiša, da dođu u nedelju 26. avgusta u svoje hramove i pomole se za kišu. Episkop će u nedelju 26. avgusta, Svetu Arhijerejsku liturgiju  služiti u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Valjevu i u produžetku iste služiti moleban.

Mnogi se sada pitaju, zašto je Gospod dozvolio da se takva nesreća sruči na zemlju? Zašto takva kazna? Naravno, ljudski gresi i nebriga za prirodni poredak od Boga dat tvorevini, razlog su ovakvih nesreća na zemlji. Ali mi ne smemo da okrivljujemo druge, da kod drugih tražimo razlog za nesreću koja nas je spopala. Ona se sada tiče svih i neka svako obrati pažnju na sebe i neka se svako pokaje za svoje grehe, i kao što Ilija rečju zadrža kišu od zemlje, i opet rečju nizvede je sa neba, i mi da se molimo za Ilijine molitve Bogu da pošalje sa neba kišu žednoj zemlji ovoj”, stoji u pozivu episkopa valjevskog Milutuna, koji prenosi portal e-novine.

Na ovaj poziv odgovorilo jeUdruženje ateista Srbije.

„Milutin dozvoljava sebi da javno poziva građane da se pokaju i optužuje ih, u najboljoj tradiciji SPC, da su oni KRIVI za sušu i sve elementarne nepogode kojima nas je svemogući Gospod Bog izvoleo poslužiti. Ovo, naravno spada u klasičnu prevaru i pokazuje kako visoki zvaničnici SPC ne prezaju od toga da se služe naučnim saznanjima u svrhu obmanjivanja građana Srbije, a pri tome pripisujući nekakvoj natprirodnoj Sili i Bogu slanje kiše na žednu srpsku zemlju.

Svakome ko ovih dana prati vremensku prognozu, naime, jasno je da je geofizička nauka meteorologija, koja se zasniva na praćenju određenih parametara u atmosferi, prognozirala promenu vremena i padavine upravo za nedelju, 26. avgust u večernjim satima i u noći između nedelje i ponedeljka.

To samo pokazuje sa kolikim se omalovažavanjem Crkva i njeni službenici odnose prema vernicima, dakle ljudima koji su im poklonili poverenje i na kakve malverzacije su spremni, ne bi li pokazali da poseduju "moć" komunikacije sa nekakvim nepostojećim "nebeskim silama", a sve u cilju sticanja duhovne, a u krajnjem, i materijalne koristi. Stidite se, "gospodo" popovi!”, navodi se u odgovoru Udruženja, koje takođe prenose e-novine.

Portal Analitika