Abiznis

Radovi počeli 17. aprila

EPCG: Termoelektrana Pljevlja ponovo na mreži

Nakon uspješno završenog redovnog godišnjeg remonta, TE Pljevlja je od juče, 5. juna, u 15h ponovo priključena na mrežu, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

EPCG: Termoelektrana Pljevlja ponovo na mreži Foto: EPCG
Portal AnalitikaIzvor

Redovni godišnji remont počeo je, navode, 17. aprila i podrazumijevao je tipski remont mašinske sale, kotlovskog postrojenja, sistema za pripremu ugljene prašine i pomoćnih postrojenja, a ove godine povećan je bio obim radova na srednjenaponskoj opremi, posebno sistema za upravljanje i monitoring elektrane. 

“Podsjećamo da je u toku i izvođenje radova na ekološkoj rekonstrukciji TE Pljevlja. Završeno je 71 odsto građevisnkih radova, a očekuje se da grubi građevinski radovi budu završeni do sredine avgusta. Najznačajnije postrojenje koje se gradi u okviru projekta je postojenje za odsumporavanje koje će značajano unaprijediti stanje životne sredine u Pljevljima, kao ipostrojenje za denitrifikaciju. Radi se i postrojenje za preradu otpadnih voda, prigušivači buke, a dio projekta je i izgradnja stalne kotlarnice, koja će biti rezervni izvor za daljinsko grijanje grada, kao i toplifikacija Pljevalja”, navodi se u saopštenju. 

Po završetku projekta ekološke rekonstrukcije 2024/2025 godine, TE Pljevlja biće, kako tvrde, jedan od najmodernijih objekata ove vste, sa svim ekološkim standardima po direktivama EU.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.