Abiznis
  • Portal Analitika/
  • Abiznis /
  • EPCG: Korisnici brojila čije se vlasništvo vodi na preminula lica u narednih 10 dana da podnesu zahtjev za promjenu imena

"Određeni broj brojila se i dalje vodi na preminula lica"

EPCG: Korisnici brojila čije se vlasništvo vodi na preminula lica u narednih 10 dana da podnesu zahtjev za promjenu imena

Elektroprivreda Crne Gore obavještava sve korisnike brojila čije se vlasništvo vodi na preminula lica,da u narednih 10 dana podnesu Zahtjev za promjenu imena-naziva kupca i zaključe Ugovor o snabdijevanju, saopšteno je iz te kompanije.

EPCG: Korisnici brojila čije se vlasništvo vodi na preminula lica u narednih 10 dana da podnesu zahtjev za promjenu imena Foto: EPCG
Portal AnalitikaIzvor

„Ova obaveza propisana je članom 206. Zakona o energetici i članom 23. Opštih uslova za snabdijevanje električnom energijom, kojim je definisano da su nasljednici dužni da u roku od 90 dana od dana smrti fizičkog lica obavijeste pisanim putem snabdjevača i podnesu zahtjev za promjenu imena-naziva kupca električne energije“, navode u saopštenju.

Naime, kako ističu, EPCG je informisana od nadležnih institucija da se određeni broj brojila i dalje vodi na preminula lica, a što nije u skladu sa navedenim zakonskim uslovima.

„Upozoravaju se korisnici električne energije da će, ukoliko ne podnesuZahtjev za promjenu imena-naziva kupca i ne zaključe Ugovor o snabdijevanju u naznačenom roku, Elektroprivreda pristupiti isključenju mjernih mjesta. Spisak navedenih kupaca objavljen je na internet stranici kompanije www.epcg.com“, zaključuju u saopštenju.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
N Nadimak_neregistrovani
13.09.2023. 23:13

Kako mogu javno spisak mrtvih da izbace Ako se nije ko poklonio sa zakasnjenjem moze kad epcg objavi

0
0