Ostalo

Eklston: Voziće se u Bahreinu

Izvor

„Trka je u kalendaru, zakazana je. To jedino mogu da promjene sportski zvaničnici u Bahreinu, koji mogu da traže da bude izbačena iz kalendara“, rekao je Eklston.

Ipak, organizatori u Bahreinu, koji su prošle godine otkazali trku na stazi „Sakir“ zbog nereda u toj zemlji, sada tvrde da je situacija bezbjedna i da bi trka trebalo da bude održana kao što je planirano 22. aprila, uprkos novim sukobima na ulicama u toj kraljevini, kao i prijetnjama upućenim baš Velikoj nagradi Bahreina.

81-godišnji Eklston takođe je negirao da će se sastati sa timovima tokom vikenda u Kini da bi se raspravljalo o situaciji u Bahreinu, pošto su se prethodnih dana pojavile takve informacije zbog pritiska boraca za ljudska prava. Britanac je istakao da svakako takvi razgovori ne bi promijenili ništa po pitanju trke u Bahreinu i savjetovao je sve da ne otkazuju svoje rezervacije.

„Moj sastanak sa timovima ima veze sa nekim drugim stvarima. Ne sastajem se sa njima da bismo pričalo u Bahreinu, Barseloni ili Monaku“, naglasio je prvi čovjek Formule 1.

Britanski mediji u četvrtak su citirali jednog neimenovanog šefa ekipe, koji je rekao da se svi timovi nadaju da će Svjetska automobilska federacija otkazati trku, ali je Eklston istakao da njemu niko nije istakao zabrinutost.

„Niko mi ništa tako nije rekao. Mislim da je čak Sebastijan Fetel rekao da je srećan što će ići u Bahrein“, rekao je Eklston.

Aktuelni šampion Formule 1 po dolasku u Kinu rekao je da je spreman da vozi u Kini, ako lokalni zvaničnici vjeruju da je situacija bezbjedna.

Ipak, prije trke u Bahreinu, na programu je ona u Šangaju i to za samo tri dana. Akcija u Šangaju počinje u petak, prvi trening je na programu u 4 časa po srednjeevropskog vremena, dok je drugi na programu četiri sata kasnije.

Portal Analitika