Društvo

“Jedva čekam da prikažemo našim gledaocima o kakvoj zemlji je riječ”

Ekipa TV France 2 snimala u Crnoj Gori: Zadovoljstvo je otkriti ovako lijepu zemlju

Predstavnici francuske televizije “France 2” boravili su u Crnoj Gori prethodna tri dana. Oni su snimali epizodu za emisiju Télématin, jednu od najpopularnijih jutarnjih emisija u Francuskoj. Snimali su na prostoru Žabljaka i Kotora, a poseban akcenat bio je na prirodnim i kulturnim bogatstvima, saopštili su iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Ekipa TV France 2 snimala u Crnoj Gori: Zadovoljstvo je otkriti ovako lijepu zemlju Foto: Nacionalna turistička organizacija
Portal AnalitikaIzvor

Francuska novinarka Grifon Melanii snimatelj Matju Fokankazali su da Crno jezero koje je okruženo sniježnim pokrivačem u ovom dijelu godine izgleda veličanstveno.

“Zadovoljstvo je otkriti ovako lijepu zemlju, a naročito me oduševio sjever gdje smo uživali na snijegu. Kadrovi koje smo snimili su nevjerovatni, a planine koje se izdižu iznad jezera su predivne. Jedva čekam da prikažemo našim gledaocima o kakvoj zemlji je riječ”, dodala je Melani.

Predstavnici francuske televizije su tokom boravka na sjeveru, kako kažu, obišli rijeku Taru i most na Đurđevića Tari koji ih je svojom grandioznošću posebno oduševio.

“Željela bih da posjetim sjever Crne Gore kada se snijeg otopi, jer sam čula da izgleda podjednako veličanstveno tokom proljeća i ljeta”, poručila je Melani.

Imali su priliku da obiđu Perast, a posebno ih je impresioniralo ostrvo Gospa od Škrpjela za koje kažu da je jedno od najljepših mjesta koje su ikad vidjeli. Osim toga, obišli su Stari grad Kotor i uživali u krstarenju Bokokotorskim zalivom. Kako ona ističe, ovi predjeli mogu biti interesantni francuskim turistima jer obiluju kulturnim bogatstvom.

“Čitav Bokokotorski zaliv ostavio je izuzetno jak utisak na nas. U ovom idiličnom ambijentu osjetila sam mir i sigurno ću ponovo posjetiti ovaj dio Crne Gore. Poznato je da francuski turisti obožavaju netaknutu prirodu i bogatu kulturu, a Crna Gora ima toga na pretek”, zaključila je Melani.

Podsjetimo, Télématin je jutarnji informativni program koji se emituje na francuskoj televiziji France 2. Riječ je o jednoj od najpopularnijih jutarnjih emisija u Francuskoj koja se emituje od 1985. godine.

Portal Analitika