Društvo

Edukativni program za srednjoškolce: „Simulacija rada parlamenta“ 3. i 5. novembra

Skupština Crne Gore, 3. i 5. novembra, u saradnji sa predstavništvom UNICEF-a u Crnoj Gori, realizuje  edukatvni program za učenike srednjih škola, pod nazivom Simulacija rada parlamenta, u kojem će učestvovati 41 srednjoškolac.

Edukativni program za srednjoškolce: „Simulacija rada parlamenta“ 3. i 5. novembra Foto: FOTO: Skupština CG
Portal AnalitikaIzvor

Prvog dana Simulacije rada parlamenta, učesnicima će se obratiti predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović, britanska ambasadorka u Crnoj Gori Karen Medoks i šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Huan Santander sa početkom u 9 sati, u Velikoj sali, nakon čega će učenici nastaviti sa radom. 

Drugog dana Simulacije, učesnici će razmatrati predlog zakona na temu dvojezičnog obrazovanja i raspravljati o njemu u plenumu, uz podršku poslanika, zaposlenih u Edukativnom centru i drugim službama Skupštine Crne Gore. 

"Ovo je druga godina realizacije programa, koji Edukativni centar Skupštine realizuje u saradnji sa predstavništvom UNICEF-a u Crnoj Gori. U ovogodišnjoj simulaciji učestvuju učenici Gimnazije „Slobodan Škerović”, Srednje ekonomske škole „Mirko Vešović” iz Podgorice, Gimnazije „Petar I Petrović Njegoš“ iz Danilovgrada i Gimnazije Cetinje, koji će imati priliku da, uz pomoć stručne službe Skupštine Crne Gore, rad parlamenta simuliraju kroz rad radnih tijela i plenarnog zasijedanja", navodi se u saopštenju Skupštine.

Kako navode, dvodnevnoj Simulaciji prethodile su višemjesečne temeljne pripreme uz posebnu realizaciju pripremnih radionica na teme Demokratija i dijalog; Parlamentarni sistemi i Izborni i partijski sistemi i Zakonodavna procedura u Skupštini Crne Gore. 

"Program ima za cilj da upozna učenike i učenice srednjoškolske populacije sa procesom donošenja zakona u svim njegovim fazama. Na ovaj način, Skupština Crne Gore nastavlja da sprovodi politiku otvorenih vrata za svoje građane i građanke, naročito mlađu populaciju", zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.