Kultura
  • Portal Analitika/
  • Kultura /
  • Edukativna radionica Žarka Vučinića: „Učimo o šumama uz puha Đorđa i djevojčicu Taru” u KIC-u

U ponedeljak 3. juna u Podgorici

Edukativna radionica Žarka Vučinića: „Učimo o šumama uz puha Đorđa i djevojčicu Taru” u KIC-u

Koncept projekta je povećanje svijesti kod djece i mladih o važnosti i zaštiti šuma kroz promovisanje ekoloških vrijednosti odgovornog društva

Edukativna radionica Žarka Vučinića: „Učimo o šumama uz puha Đorđa i djevojčicu Taru” u KIC-u Foto: KIC Budo Tomović
Portal AnalitikaIzvor

Edukativnu radionicu „Učimo o šumama uz puha Đorđa i djevojčicu Taru” održaće diplomirani inžinjer šumarstva i crnogorski pisac za djecu Žarko Vučinić.

Radionica će biti organizovana u ponedjeljak, 3. juna, u Multimedijalnoj sali KIC-a „Budo Tomović”, sa početkom u 18 časova.

Cilj edukativne radionice je povećanje svijesti djece i mladih o važnosti i zaštiti šuma kroz promovisanje ekoloških vrijednosti odgovornog društva.

Kako su naveli iz KIC-a ovaj koncept radionice ima za cilj da se mladima od III do VI razreda osnovnih škola u Crnoj Gori, na savremen i originalan način, predstave prirodne vrijednosti šuma, kao i da im se ukaže na značaj i aktivnu ulogu njih samih u očuvanju životne sredine. 

„Uz druženje sa poznatim literarnim junacima puhom Đorđem i djevojčicom Tarom predstaviće osnovne karakteristike šuma i šumarstva, skrivena prirodna bogatstva naših monumentalnih stabala, važnost njihovog očuvanja, koncept “Svijet bez otpada” - Zero Waste, kako bi se podstakla želja mladih za aktivnim boravkom u prirodi. To se namjerava postići putem: informisanja, edukacije i interaktivnog uključivanja mladih i nastavnika prisutnih na radionici “, kazali su iz KIC-a.

Portal Analitika