Podgorica

Jedan od ciljeva Festivala i podizanje svijesti o važnosti ekologije

"Džada Film Fest Go Green": Sprovedena akcija ozelenjavanja Podgorice, park u Murtovini bogatiji za devet novih sadnica

Da i ove godine Džada Film Fest nastavlja da brine o dobrobiti i uljepšavlju Podgorice svjedoči i današnja akcija DžFF Go green, ozelenjavanja grada koja je realizovana u saradnji sa preduzećem “Zelenilo”, pokroviteljima i partnerima festivala. 

"Džada Film Fest Go Green": Sprovedena akcija ozelenjavanja Podgorice, park u Murtovini bogatiji za devet novih sadnica
"Džada Film Fest Go Green": Sprovedena akcija ozelenjavanja Podgorice, park u Murtovini bogatiji za devet novih sadnica
Portal AnalitikaIzvor

Organizatori Džada Film Festa, agencija Link Creative Studio, zajedno sa Sekretarijatom za kulturu i sport Glavnog grada, Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori i Universal Capital bankom zasadili su 9 sadnica u novom parku u podgoričkom naselju Murtovina. 

“Sekretarijat za kulturu i sport tradicionalno podržava ovu sjajnu inicijativu organizatora Džada Film Festa koja doprinosi podizanju svijesti i društvene odgovornosti prema okruženju i prirodi. Sigurni smo da će neka od ozelenjenih površina u okviru Dzada Festa biti i svojevrsna kulturna mini-pozornica u narednim godinama, budući da Sekretarijat teži da što je moguće veći broj kulturnih programa realizuje u ovim i sličnim prostorima”- izjavila je sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport, Ana Medigović. 

Ozana Popović istakla je zadovoljstvo što je Universal Capital banka i ove godine dio akcije koja ima za cilj podizanje svijesti o važnosti ekologije.

“Akcija GO Green doprinos očuvanju prirode u našoj zemlji, opštoj ekološkoj edukaciji, te podizanju ekološke svijesti svih pojedinaca”, istakla je Popović.

UNDP je i ove godine podržao Džada Film Fest, koji iz godine u godinu promoviše važnost očuvanja životne sredine, urbane mobilnosti i niskokarbonskog razvoja i uključivanja mladih. 

“Ovogodišnja Džada je još jedna prilika da potvrdimo našu posvećenost dostizanju ciljeva održivog razvoja, zelenom i inkluzivnom razvoju Crne Gore”, poručila je Aleksandra Kiković, tim liderka za inkluzivni i zeleni rast u UNDP-ju. 

Jedan od ciljeva Džada Film Fest-a je podizanje svijesti o važnosti ekologije, upotrebe obnovljivih izvora energije, promocije urbane mobilnosti i zaštite životne sredine. Od četvrtog izdanja festivala uvedena je praksa ozelenjavanja gradskih površina u saradnji sa “Zelenilom”, pokroviteljima, partnerima i prijateljima festivala.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.