Region

Dvoje Albanaca sa 25 kg heroina uhapšeni na Debelom brijegu

Izvor

Heroin je nađen u vozilu "sitroen ksara" italijanskih registracija, a dvoje albanskih državljana su ispitani uz prisustvo branilaca Dina Puljića i Vinka Ljubičića. Oboje su negirali krivicu, tvrdeći da s heroinom nemaju nikakve veze. Navodno, prebacuju odgovornost jedno na drugo.

Pitanje je koliko će koristi od toga biti, jer je Manuela vlasnica vozila u kojem je nađena droga, dok je otac 23-godišnjeg Erdesta trenutno u dubrovačkom zatvoru zbog međunarodne trgovine narkoticima, uhapšen po potjernici Interpola.

Portal Index potcrtava da, iako zvuči nevjerovatno, heroin gotovo pa da nije bio skriven. Stavljen u 47 paketa, bezbrižno je ostavljen pod sjedišta vozača i suvozača!

Uskok je zatražio određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega, s obzirom da se radi o stranim državljanima, kao i zbog mogućnosti ponavljanja djela, premda su oboje osumnjičenih, prema njihovim izjavama - neosuđivani. Zatvor je zatražen i zbog teških okolnosti djela, odnosno, enormne količine zaplijenjene droge, koja na tržištu može doseći cijenu od 15 miliona kuna (oko dva miliona eura.

Zanimljivo je i to da je u popodnevnim satima, kada se trebalo pristupiti ročištu za određivanje istražnog zatvora, advoka Ljubičić misteriozno nestao. Kako ga nisu uspjeli dozvati, 24-godišnjoj Manueli angažovana je braniteljka po službenoj dužnosti Estela Šore. Pretpostavlja da će istražni sudija Ljiljana Stipišić prihvatiti zahtjev Uskoka, te Albance potjerati na Bilice.

Portal Analitika