Fudbal

Dva ključna razloga zašto Ćavi nije želio Levandovskog u Barseloni sljedeće sezone

Ćavijevo osoblje smatralo je da Levandovski završio svoj ciklus u Barseloni i da poslije dvije uspiješne sezone u klubu više nije održiva opcija u projektu

Dva ključna razloga zašto Ćavi nije želio Levandovskog u Barseloni sljedeće sezone Foto: Barcelona Universal
Portal AnalitikaIzvor

Odlazak trenera Haviera Ernandeza Ćavija iz Barselone i dolazak Hansija Flika promijeniće već određene sudbine nekoliko igrača katalonskog fudbalskog giganta, navedeno je na sajtu kluba.

Među njima je i Robert Levandovski, poljski napadač kojeg se Ćavi htio riješiti. Ovaj poljski igrač je pod ugovorom do ljeta 2026. godine.

Ćavijevo osoblje smatralo je da Levandovski završio svoj ciklus u Barseloni i da poslije dvije uspiješne sezone u klubu više nije održiva opcija u projektu.

Štaviše, nadali su se i igraču koji će doprinijeti ne samo pred golom, već i pokretima van lopte i opštim rastom.

U prošloj sezoni Levandovski je dao 19 golova i upisao osam asistencija u 35 prvenstvenih utakmica, a ukupno je stigao do učinka od 26 pogodaka i devet asistencija kroz 49 ogleda. 

Ćavi nije namjeravao oslanjati se na njega u sljedećoj sezoni. 

Dva razloga zbog kojih se bio odlučio na njegovu prodaju su bila zbog taktike. Ćavi je smatrao da Levandovski nema dovoljno energije za presing na zadnju liniju suparničke ekipe, ali i da ne daje dovoljno u igri bez lopte. Takođe, želio je napadača koji će bolje povezivati igru, što od Levandovskog nije dobio.

Za odlazak ovog poljskog igrača Ćavi je imao još jedan razlog. Navodno mu je zamjerao manjak empatije prema mladim igračima u ekipi. 

Španski mediji očekuju da će se Flikovim dolaskom u Barseloni promijeniti i situacija oko Levandovskog. Njih su dvojica uspiješno sarađivali u Bajernu, a takođe se očekuje uspješan nastavak saradnje i u novom klubu koji preuzima.

Portal Analitika