Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Đurović: Očuvanje radnih mjesta, veća primanja i pristojan život moraju biti prioriteti svih nadležnih institucija

Predsjednica Skupštine čestitala Međunarodni praznik rada

Đurović: Očuvanje radnih mjesta, veća primanja i pristojan život moraju biti prioriteti svih nadležnih institucija

Predsjednica Skupštine Crne Gore, Danijela Đurović čestitala je 1. maj, Međunarodni praznik rada, svim građankama i građanima Crne Gore.

Đurović: Očuvanje radnih mjesta, veća primanja i pristojan život moraju biti prioriteti svih nadležnih institucija Foto: Skupština Twitter
Portal AnalitikaIzvor

“Povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada, u ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, upućujem iskrene čestitke, sa uvjerenjem da će poštovanje prava iz radnog odnosa doprinijeti izgradnji društva u kojem će svaki pojedinac imati jednake šanse da dostojno živi od svog rada”, kaže Đurović. 

Prvi maj, kao simbol radničke solidarnosti, borbe za prava radnika i bolje uslove rada, podsjeća nas, kaže, na obavezu da vodimo računa o radnicima i svemu onome što su dali našoj zemlji. 

“Očuvanje radnih mjesta, veća primanja i pristojan život svih, a naročito mladih ljudi u Crnoj Gori moraju biti prioriteti svih nadležnih institucija. Nažalost, uprkos istrajnoj radničkoj borbi kroz istoriju, i danas postoji mnogo onih koji ne mogu ostvariti osnovno pravo na rad i tako postati ravnopravni članovi društva. Zato, stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijenta, poboljšanje kvaliteta uslova za rad i životnog standarda građana, te privlačenje investicija moraju biti osnovni ciljevi svake vlasti, kako bismo izgradili bolje i pravednije društvo. Uz želju da Crna Gora postane istinska država socijalne pravde, još jednom čestitam 1. maj, sa željom da Praznik rada dočekate u miru, slozi i dobrom raspoloženju”, zaključila je Đurović. 

Portal Analitika