Turizam

"Odlazak festivala je definitivan"

Đurović: Niko neće ucjenjivati Crnu Goru pa ni Sea Dance; Kovačević: Vratićemo se naredne godine

Ministar ekonomskog razvoja Goran Đurović kazao je u emisiji "Dobro jutro Crna Goro" da niko neće ucjenjivati Crnu Goru, pa ni Sea Dance. Ubijeđen je, kaže, da prihodi od turističke sezone neće pasti ni za procenat zbog neodržavanja tog festivala. Osnivač Exit i Sea Dance festivala Dušan Kovačević odgovorio mu je u emisiji da je država prihodovala preko 60 miliona od Sea Dancea, te da Crnoj Gori "stiže injekcija" i da će već naredne godine festivl na našem primorju proslaviti 10 godina.

Đurović i Kovačević Foto: RTCG
Đurović i Kovačević
RTCGIzvor

Komentarišući najavu da Sea Dance festival odlazi iz Crne Gore, Žurović je kazao da Ministarstvo radi ono što im zakonski okvir dozvoljava.

"Mi se možemo kretati u granicama onog što je dozvoljeno. To nije volja ni jednog ministarstva. Mi radimo ono što Agencija za kontrolu državne pomoću traži. Ono što sam siguran je da prihodi u turističkoj sezoni neće ni procenat pasti zbog neodržavanja Sea Dancea. Crna Gora svakako obiluje manifestacijama ove sezone", kazao je on.

Osnivač Exit i Sea dance festivala Dušan Kovačević kazao je da iako danas imaju sastanak sa predstavnicima Opštine Budva, odlazak festivala je definitivan.

"Nije dovoljno što je prošle godine ministar uskrati podršku Sea Dance festivalu, nego je ove godine naloženo da i Budva oobustavi poršku. Ono što sam naučio je da se u Crnoj Gori sve sazna, a ono što sam ja saznao da se ministar zavjetovao svojim saradnicima da će izbaciti Sea dance iz Crne Gore", kazao je on.

Dodaje da je uvjeren da će se festival naredne godine vratiti u Crnu Goru.

"Potpuno sam siguran da stiže vakcina i za Crnu Goru i da će sljedeće godine Sea Dance u punom kapacitetu slaviti 10 godina", kazao je on.

Istakao je da je Crna Gora do sada od tog festivala pihodovala preko 60 miliona eura.

"Stopa finansiranja države bila je između 20 i 25 odsto što je u skladu sa evropskom praksom", kazao je on.

Đurović je ponovio da je Agencija za kontrolu državne pomoći naložila da ne smije da pomaže festivalu, a ova Vlada neće raditi mimo zakona.

"Niko Crnu Goru neće da ucjenjuje, pa ni Sea Dance. Crne Gore je bilo prije Sea Dancea,a biće je i poslije Sea Dancea", poručio je on i dodao da je Sea Dance dobio preko četiri miliona od prethodne vlasti.

Zbog izostanka podrške državnih institucija: Sea Dance odlazi iz Crne Gore
5
Zbog izostanka podrške državnih institucija: Sea Dance…
24.05.2023 11:53

 Kazao je da smo imali sjajnu predsezonu i da su velika očekivanja od sezone.

"Ja sam ubijeđen da ćemo imati rekordnu sezonu u odnosu na 2019. Postavili smo cilj da 2019. više ne bude najbolja, a nadamo se da će iz godine u godinu svaka biti sve bolja", kazao je on.

Istakao je da Crna Gora mora očuvati bezvizni režim i apelovao je na MUP da što je moguće više liberalizuju dozvole za rad.

Komentarišući odlazak radne snage iz Crne Gore, kazao je da je očekivano da ljudi idu tamo gdje im se nudi veća zarada.

"Ali se nadam da ćemo iz godine u godinu približiti standard članicama Evropske unije", rekao je on.

Ne misli da će cijene u sezoni porasti 30 odsto i nada se da će to biti manje.

"Svakako, mi ćemo biti konkurentniji u odnosu na Grčku, Tursku i sve druge zemlje. Tu smo kud i kamo povoljniji", rekao je on.

Smtra da smo iz situacije koju je proizvela ruska agresija na Ukrajinu, Crna Gora izvukla maksimum, tako što je dovela turiste iz drugih zemalja i na kvalitetn način nadomjestila nedostatak ruskih i ukrajinskih turista.

Portal Analitika

Komentari (12)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
F FreeMN_neregistrovani
25.05.2023. 11:06

Organizatori Exit-a ljuti jer ne mogu da okroje od drzave maximum para ka sto su do sad cinjeli…..sretan vam put u Bugarsku, Hrvatsku dje god….al znajte da cete u zemlje Evropske Unije mnogo vise morat platit i pridrzavat se regulative EU…tu je muka velika…a mi mozemo organizovat svoje festivale 😉

4
4
B Budva_neregistrovani
25.05.2023. 10:09

Ako ne moze Sea Dance, mogu vazda litijasi u gucke trubace.

11
0
P Provizija_neregistrovani
25.05.2023. 09:17

Đurović je trubača seljačka, kakav Sidens.

14
1
N Nikša_neregistrovani
25.05.2023. 08:50

Dobro imate za srpsku sektu i vjerske škole. Ne budali stručnjače. Bitni su vjerski objekti.

17
0
Y Yuga_neregistrovani
25.05.2023. 08:45

Da agencija radi svoj posao vi bi odgovarali za trošenje budžeta na finansiranje kampanje,nepotrena putovanja ,zaposljavanje po babu i stričevima.Sa vama Crna Gora nema kud nego u Guču ili Cerivo...jadni ste što ste turističkim radnicima i mladosti uskratili.Ali ide vrijeme gdje vas neće biti ..nespisobni i sa zlim namjerama.

17
0
K Karadag
25.05.2023. 08:28

bolje da dovedes porfirija da zapjeva uz trube .

15
0
R Reds_neregistrovani
25.05.2023. 07:50

Eto neke vajde i od ove četničke vlasti. Što dalje sa tim exitaškim parazitima.

4
14
D Dragi_neregistrovani
25.05.2023. 07:44

Kakav mazgov od covjeka. Lijeci svoje frustracije i vodi privatne ratove u Cerovu druže o svom trosku, festivali poput ovog su svetski brendovi i ne postoji država koja ih ne želi na svojoj teritoriji. Oce li dolazit 11.jun da pocinemo od štetočina.

19
3
D Durmitor_neregistrovani
25.05.2023. 07:36

Kako poseljačuju Crnu Goru. Izgleda da je kod ovih "oslobodioca" najviši stepen "kulture" dovođenje "cajki" u grad

21
1
c cgwww_neregistrovani
25.05.2023. 07:33

niko osim popovi tudje crkve jedino tu moze sve i tovam odgovara pa makar preorali cijelu cg rijec nebiste rekli zato vam je bolje da se be javljate

20
1
E Eagle_stone_neregistrovani
25.05.2023. 07:18

Ma jes Djuroviću, to što nas SPC ucjenjuje i brutalno gazi zakone Crne Gore nema veze - ali Sea Dance neće vala sigurno pa neka tamo neka druga država zaradjuje, nećemo mi njih puštit da nas oni ugrožavaju...

28
1
S SpcGang_neregistrovani
25.05.2023. 07:56

@Eagle_stone_neregistrovani možda će Spc da organizuje neki festival na svojem zemljištu (ogromnom) u Buljarici i da im smeta konkurencija. Njih interesuju samo pare: diluju drogu, reketiraju, otimaju, kradu... tako da je sve moguće.

20
0