Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Đurović: Država mora voditi računa o pripadnicima Vojske Crne Gore jer su oni njeni čuvari i zaštitnici

Čestitka povodom 7. oktobra - Dana Vojske Crne Gore

Đurović: Država mora voditi računa o pripadnicima Vojske Crne Gore jer su oni njeni čuvari i zaštitnici

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović uputila je čestitku povodom 7. oktobra, Dana Vojske Crne Gore, ministru odbrane Rašku Konjeviću, načelniku Generalštaba Vojske Crne Gore Zoranu Lazareviću i svim pripadnicama i pripadnicima Vojske.

Đurović:  Država mora voditi računa o pripadnicima Vojske Crne Gore jer su oni njeni čuvari i zaštitnici Foto: Skupština Twitter
Portal AnalitikaIzvor

"Sedmi oktobar je podsjećanje na slavnu Tuđemilsku bitku iz 1042. godine kada je naša malobrojna vojska pobijedila neuporedivo jaču - vizantijsku. Ovo nije jedini datum kojim se Vojska Crne Gore ponosi jer je hrabrost naših vojnika ovjenčana i na Martinićima, Krusima, Grahovcu, Vučjem dolu, Carevom lazu, Fundini, u Prvom i Drugom svjetskom ratu i na brojnim drugim bojištima", navela je Đurović.

Iako se, kako ističe, nalazimo na raskrsnici puteva, interesa i ideologija, duboko vjerujem da se na ovim prostorima više nikada neće desiti rat i da će pripadnice i pripadnici Vojske raditi na održavanju mira i stabilnosti u našoj zemlji.

"Pred njima je velika obaveza jer oni predstavljaju simbol patriotizma i sigurna sam da su u svakom trenutku spremni da životom brane našu domovinu. Za to zaslužuju najdublje poštovanje i zahvalnost građana i države.

Danas, kada je Crna Gora punopravna članica NATO saveza, pripadnice i pripadnici naše Vojske učestvuju u mirovnim misijama širom svijeta i daju doprinos stvaranju bezbjednijeg poretka i promovisanju demokratije i vladavine prava", kazala je Đurović.

Ne treba, dodaje, zaboraviti ni njihov nesebičan rad u akcijama zaštite građanki, građana i imovine od vremenskih i drugih nepogoda, kada su pokazali da su spremni i obučeni da i u najtežim situacijama reaguju brzo i efikasno.

"Iz tih razloga, država mora voditi računa o pripadnicama i pripadnicima Vojske Crne Gore jer su oni njeni čuvari i zaštitnici i za to će uvijek imati punu podršku Skupštine Crne Gore", poručila je Đurović.

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
A Andrew_neregistrovani
08.10.2022. 23:51

Vostana figura mozda bi bila dobra za muzej Madam Tiso. Ispod bi pisalo IZDAJNIK!

1
0
I Ipi_neregistrovani
06.10.2022. 08:00

Petohljebnice ne s**i

6
0
D Daj_mala_neregistrovani
06.10.2022. 07:49

Ne daj nam Bože od te vaše ljubavi za vojsku i državu Crne Gore.

7
0