Abiznis
  • Portal Analitika/
  • Abiznis /
  • Đurišić o novom direktoru To Montenegra: "Ako ima neki drugi posao pametnije mu je da ga zadrži"

"Profil stručnjaka sa 4-5 godina iskustva nije ono što treba crnogorskom vazdušnom prevozniku"

Đurišić o novom direktoru To Montenegra: "Ako ima neki drugi posao pametnije mu je da ga zadrži"

Bivši direktor kompanije Montenegro airlines Zoran Đurišić komentarisao je današnje imenovanje slovenačkog stručnjaka, Marka Anžura na poziciju novog izvršnog direktora nacionalne avio-kompanije “To Montenegro”.

Đurišić o novom direktoru To Montenegra: "Ako ima neki drugi posao pametnije mu je da ga zadrži" Foto: RTCG
RTCGIzvor

“Nije prvi put da se na ovakav način pristupa aviokompaniji. Neki koji su to ranije radili danas se kaju, a siguran sam da se će se kajati i ovi koji to rade danas. Montenegro Airlines je dugo godina bio najbolja kompanija u regionu i Adria Airways se samo divila našem prevoziocu”, kazao je on.

Tvrdi da je ovakvoj odluci prethodio jučerašnji, naručeni tekst o uspješnosti a koji posmatra situaciju samo iz jednog ugla.

“Uporno se zaobilazi činjenica da To Montenegro mora da izdvoji tri miliona eura za motor koji već dvije godine leži u radionici dok se zamjenski placa 3000 eura dnevno, kao i da ne izdvaja sredstva za održavanje aviona koja će vrlo brzo predstavljati višemilionske izdatke za kompaniju a joje ce platiti poreski obveznici. Uz to, za razliku od MA, To Montenegro je na poklon od poreskih obveznika dobio avione i ne mora da izdvaja sredstva za iznajmljivanje ili kupovinu. Dakle, situacija u ovoj kompaniji nije ni približno onoj kojom se pokušava predstaviti. Ako se osvrnemo na svega tri destinacije, u odnosu na 10-12 koje je cjelogodišnje držao MA, slika kompanije izgleda prilicno drugačije”, kazao je Đurišić.

On je pozivao sve učesnike ovakve odluke da objave Ugovor koji se daje novom direktoru, da poreski obveznici vide koliko moraju da izdvoje za finansiranje direktora.

“Očekujem da će potpisnici ugovora i oni koji odlučuju o imenovanju, snositi troškove otpremnine koja će se direktoru isplaćivati prilikom razrješenja. Takođe očekujem da će već u julu, neka nova Vlada pristupiti avijaciji na ozbiljan način, i u potpunosti promijeniti koncept koji imamo priliku da gledamo sa već dva imenovanja direktora u kratkom periodu. Profil stručnjaka sa 4-5 godina iskustva nije ono što treba crnogorskom vazdušnom prevozniku. Kao što sam predložio godpodinu Radoviću da ne vraća otpremninu, sada predlažem i gospodinu Anžuru da ako ima neki drugi posao pametnije je da ga zadrži, odnosno da ga ne napušta zarad dolaska u To Montenegro”, zaključio je Đurišić.

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
p podgorica_neregistrovani
05.05.2023. 13:45

Ko jos skusa ovu neznalicu lupeza i preletaca

4
0
E Emina_J
04.05.2023. 15:10

" Montenegro Airlines je dugo godina bio najbolja kompanija u regionu i Adria Airways se samo divila našem prevoziocu”, kazao je on." .... Da li se divila prije ili poslije preinacenja Adrie u koji bjese ono airvays .... pa sad osim partijskih , ima li tu i porodicnih veza sa " bratom " rukom pravde ...!!!

7
2
I Iskustvo_neregistrovani
04.05.2023. 15:03

Govori iz svog iskystva jer kad je picinjao u ME Nije imao Dana iskustva.

14
5