Politika

„Centar svih kriminalnih aktivnosti u Beogradu“

Đuričković: Tekst NYT pokazao da kontrolu nad svim klanovima ima Aleksandar Vučić

Abazovićevo izlaganje o ekonomskim rezultatima Vlade ulazi u domen naučne fantastike, ocijenio je za Antenu M međunarodni sekretar Socijaldemokrata Miloš Đuričković.

Đuričković: Tekst NYT pokazao da kontrolu nad svim klanovima ima Aleksandar Vučić Foto: Gradski portal
Antena MIzvor

"Što najbolje svjedoči njegov potez od zadnjih par dana vezan za Pomorski saobraćaj za trajektnu liniju u Boki Kotorskoj i naravno kada je riječ o rizortu Aman sa hotelima Sveti Stefan i Miločer. To je najbolji pokazatelj njegovih ekonomskih dostignuća, tj. potvrda što smo sve ovo vrijeme govorili da je riječ o jednoj iznuđenoj revanšističkoj reakciji koja je na kraju završila neslavno. I u ekonomskom i u svakom drugom smislu i potvrdila nedorživost svih njegovih ekonomskih poteza koje je povukao", kaže Đuričković.

Komentarišući tekst Njujork Tajmsa o vezama predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa Belivukom, Đuričković kaže da je tekst pokazao veličinu problema koji ima čitav region.

"Ako uzmemo u obzir da kriminal ne poznaje toliko granice onda to negdje možemo da doživimo i kao sveukupni problem svih ovih država koje se graniče sa Srbijom. I ono što je potvrdio, potvrdio je da je centar svih kriminalnih aktivnosti, tj centar u kojem se donose odluke u Beogradu, da glavnokomandujući, u suštini glavni uzročnik postojanja kriminalnih grupa sa ovom moći je u suštini država Srbija tj režim Aleksandra Vučića", navodi on.

Dodaje da samim tim to nije bilo neko iznenađenje:

"To je nešto na šta smo ukazivali u proteklom periodu iako je kampanja tabloida koji su pod kontrolom Aleksandra Vučića uvijek išla u tom smjeru da taj problem kriminala dislocira iz Srbije i da je to nešto što je uvezeno iz susjednih zemalja. Tako ćemo se prisjetiti njegovih pres konferencija o klanovima i Crne Gore koji u suštini dominantno kreiraju probleme u Srbiji. Ovaj članak je upravo pokazao da u suštinu kontrolu nad svim tim klanovima ima Aleksandar Vučić", zaključio je Đuričković.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.