Ostalo

Prva ovosezonska trka u brdskom automobilizmu

Đuričković najbrži na trkama na Žabljaku (VIDEO)

Prva ovosezonska trka u brdskom automobilizmu-zimska liga “Montenegro winter kup 2021” završena je danas na Žabljaku. 

Đuričković najbrži na trkama na Žabljaku (VIDEO) Foto: PA
Biljana Roćen-Knežević
Biljana Roćen-KneževićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Najbolji rezultat u ukupnom plasmanu, tokom današnje vožnje ostvario je Balša Đuričković iz AMSK Nilović Rejsing.Na drugoj poziciji našao se Aldin Ćorović iz AMSK Podi, dok je trećeplasirani Alen Piranić AMSK Nilović Rejsing. 

U klasi 1.200 kubika najbolji je bio Lazar Kostić, za volanom juga. U klasi 1.400 kubika najbolje vrijeme ostvario je Ranko Šuković za volanom opel korse. U klasa 1.600 kubika, najbržio je bio Balša Šuričković, sa opel korsom. U klasi do 2.000 kubika najbolje vrijeme postigao je Aldin Ćorović sa opel astrom. 

U kategoriji preko 2.000 kubika najbolji je bio Momir Ćalasan sa golfom dvojkom. U gategoriji terenaca najbrže do cilja stigao je Goran Vuković sa fiatom pandom. 

Na Žabljaku se danas 47 vozača oprobalo u vožnji po snijegu. Uprkos ledu i snijegu na podlozi, najveći broj vozača je bez problema završio trku. Ipak, bilo je i par neuspjelih vožnji. 

"Nije bilo nekih velikih nezgoda, bilo je malo izlijetanja, prevrtanja, ali je sve prošlo bez povreda i nekih većih posledica", objašnjava organizaror Dejan Nilović

Uprkos apelima organiztora da se trke održe uz što manje publike, današnju vožnju posmatralo je dosta stanovnika grada pod Durmitorom.Trke je obezbjeđivala i žabljačka policija, dok su pomoć na stazi pružali vatrogasci.

"Očekivali smo i veći broj posjetilaca, ali zbog ove epidemiološke situacije, bilo je objavljeno u medijima i društvenim mrežama da se održava takmičenje bez publike. Tako da smo to organizovali uz maksimalno suzbijanje broja prisutnih, koliko smo to mogli. Imali smo i asistenciju policije, koja je pomogla da bude što manje gledalaca na stazi", objašnjava organizator Nilović

Žabljačanin Nikola Kovačević ove godine prvi put je vozio na brdskim trkama. Za volanom juga od 1.200 kubika, Nikola je na cilj stigao kao šesti u svojoj klasi. Prvi dan trke doživio je peh, izletio je sa staze i oštetio auto. 

"Prva vožnja je dosta bolja bila. Auto mi je mogao dosta dobro ići, ali sam zbog brzine izletio i slomio točak. Time sam oštetio auto, pa mi je drugu, to jeste glavnu trku dosta lošije išao. Za prvu trku rezultat je bio solidan mada ja upše nisam bio zadovoljan jer je moglo to dosta bolje", priča nam Kovačevć

Start trke bio je na skretanju prema Zminjem jezeru a cilj na Bosači. Staza, dužine 2.400 metara, bila je u potpunosti bila prekrivena snijegom. 

Portal Analitika