Politika

"Jedni od drugih - bližih nemamo"

Đurašković: Očuvati građanski mir Cetinja i Crne Gore

Socijaldemokratska partija je pozvala nadležne državne organe da spriječe protivustavno i protivzakonito djelovanje političkih i drugih organizacija usmjereno na izazivanje nemira i sukoba među građanima Cetinja i Crne Gore.

Đurašković: Očuvati građanski mir Cetinja i Crne Gore Foto: Foto: SDP
Portal AnalitikaIzvor

"Pozivamo nadležne državne organe da spriječe devastiranje Cetinjskog manastira kao jednog od najznačajnih kulturnih i državnih dobara naše zemlje i da zaustave sve nelegalne radove koji se izvode. Cetinje je oduvijek mjesto u kojem su se svi dobronamjerni ljudi dočekivali otvorenog srce i doma i tako će biti i ubuduće.

Ali to ne znači da ćemo dozvoliti da bilo ko, makar i jedan kamen našeg grada, a pogotovo ne Cetinjski manastir 'brani' od nas samih, jer su ga naši preci zidali i čuvali vjekovima. 

Zbog toga pozivamo državno tužilaštvo da ispita navode poslanice DF o formiranju paravojnih formacija i postupi u skladu sa zakonima Crne Gore, koji su u ovom slučaju više nego jasni", navodi se u saopštenju potpredsjednika SDP-a i predsjednika cetinjskog odbora Nikole Đuraškovića.

On je apelovao na građane Cetinja i Crne Gore da sačuvaju građanski mir i dobrosusjedske odnose i da svi zajedno radimo na napretku grada i države, jer "jedni od drugih - bližih nemamo".

Portal Analitika