Fudbal

Đulen Lopetegi novi je trener Vest Hema

Bivši selektor Španije i trener Real Madrida osvojio je 2020. godine Ligu Evropa sa Seviljom, prije nego što je u novembru 2022. preuzeo Vulverhempton

Đulen Lopetegi novi je trener Vest Hema Foto: Guliver/AP
Portal AnalitikaIzvor

Đulen Lopetegi novi je trener engleskog fudbalskog kluba Vest Hema. On je na klupi zamijenio Dejvida Mojsa, a sa londonskim klubom potpisao je dvogodišnji ugovor, uz mogućnost nastavka saradnje na još godinu dana.

Španski 57-godišnji trener je bez posla otkako je u avgustu napustio Vulverhempton.

"Veoma sam srećan što ću moći da budem dio budućnosti ovog velikog kluba. Imao sam druge prilike, ali sam vrlo srećan što me je Vest Hem izabrao, pošto i ja biram Vest Hem", rekao je Lopetegi.

Kako prenosi sajt Eurosport,sa radom će početi 1. jula na početku priprema, u sklopu kojih će Vest Hem u SAD igrati prijateljske utakmice protiv Kristal Palasa i Vulverhemptona.

"Mislim da imamo fantastičnu platformu. Moje trenerske ambicije su uvijek bile sve veće, da postignem više i veće ciljeve i da ohrabrim i unaprijedim igrače i ekipu, kao i da se takmičimo, pošto se o tome radi u fudbalu - o takmičenju", naveo je Lopetegi.

Bivši selektor Španije i trener Real Madrida osvojio je 2020. godine Ligu Evropa sa Seviljom, prije nego što je u novembru 2022. preuzeo Vulverhempton.

Portal Analitika