Politika

Poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore

Duković: Poražavajuće da se Borovinić Bojović pravda mentorima koji su ponizili nju i Vladu

Da nije bilo zvaničnika Kosova i Srbije, građani Crne Gore nikad ne bi saznali da je Vlada donirala 400 vakcina za pripadnike snaga bezbjednosti na Kosovu. Potez za pohvalu, a ne za skrivanje, kako su to pokušali da učine iz Vlade ne bi li tako pokušali zarad opstanka na funkcijama da sakriju od vladajuće većine da diplomatski odnosi sa Republikom Kosovo nesmetano funkcionišu, naveo je poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Halil Duković.

Duković: Poražavajuće da se Borovinić Bojović pravda mentorima koji su ponizili nju i Vladu Foto: Foto: DPS
Portal AnalitikaIzvor

Prema njegovim riječima, poražavajuća je činjenica da se ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović pravda predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a ne građanima Crne Gore, kako je bila protiv donacije vakcina Kosovu nakon njegove ponižavajuće izjave da je 50 puta dolazila u Srbiju da moli za vakcine. 

 

Borovinić Bojović: Bila sam protiv donacije vakcina Kosovu
2
Borovinić Bojović: Bila sam protiv donacije vakcina Kosovu
25.06.2021 06:55

 

„Ministarka snishodljivo, i to preko ruskog državnog medija „Sputnjik“, svom mentoru objašnjava kako je, eto, ona bila izričito protiv donacije vakcina „do kojih su došli teškom mukom“, potpuno ignorišući poniženje kojem je Vučić izložio nju lično i čitavu Vladu Crne Gore. Takav jadan način dodvoravanja joj nije stran, jer je istoj adresi već na početku mandata pokazala odanost tako što je u zvaničnom dokumentu Ministarstva zdravlja Republiku Kosovo označila zvjezdicom, narušavajući tako diplomatsku praksu, međudržavne odnose Crne Gore i Kosova, ali i nanoseći štetu Crnoj Gori među evropskim i euroatlantskim partnerima“, ističe Duković.

Umjesto da se, kako je rekao, pozabavi nedostatkom citostatika za najteže onkološke pacijente, kojih nema već mjesec, a od čijeg redovnog primanja zavisi život ljudi oboljelih od tumora, ministarka Borovinić Bojović gubi vrijeme na pravdanje i građenje svoje pozicije kod mentora iz Srbije, istovremeno nanoseći štetu dobrim bilateralnim odnosima Crne Gore i država u okruženju.

„Crna Gora je uvijek znala da iskaže solidarnost sa prijateljskim državama, posebno u regionu. To ne može pokvariti ni trenutna Vlada Crne Gore ni Jelena Borovinić Bojović, koliko god se oni unutar vlasti sukobljavali i utrkivali oko toga ko će se bolje dodvoriti i opravdati mentorima izvan države“, zaključio je Duković.

Portal Analitika