Ostalo

Kadrić savladao Nikčevića, Đukić bez borbe do finala

Đukić i Kadrić u finalu

Dvojica najbolje rejtingovanih šahista na turniru, prve dvije table reprezentacije, velemajstori Nikola Đukić i Denis Kadrić sastaće se danas u finalu Kvalifikacionog turnira za Svjetski kup u šahu sa početkom u 15 časova.

Đukić i Kadrić u finalu Foto: Šahovski savez Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Dvojica najbolje rejtingovanih šahista na turniru, prve dvije table reprezentacije, velemajstori Nikola Đukić i Denis Kadrić sastaće se danas u finalu Kvalifikacionog turnira za Svjetski kup u šahu sa početkom u 14 časova.

Kadrić je juče u ubrzanom doigravanju savladao velemajstora Nebojšu Nikčevića, pošto je prethodno u standard partiji sklopljen remi. Standardna partija obilovala je kvalitetom i velikim uzbuđenjima, a Nikčević nije iskoristio svoje šanse.

Uprvoj partiji po ubrzanom tempu, Nikčević se odlučio za englesko otvaranje, nastala je dinamična pozicija, a Kadrić je crpio pozicione mogućnosti i dočekao grešku protivnika i u cajtnotu je pretvorio u pobjedu. U drugoj partiji igrana je sicilijanska odbrana, a nakon reduciranja materijala nastala je jednaka topovska završnica, koju je Kadrić održao i sa 1,5-0,5 slavio u doigravanju..

Nikola Đukić je bez borbe prošao u finale obzirom da je velemajstor Dragiša Blagojević neigranjem odlučio da iskaže svoj protest povodom različitog tumačenja pravilnika.

Partije se mogu pratiti preko sajta ŠSCG i preko MNE sport kanala.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.