Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Đukanović: Razumjeli smo poruku građana na izborima, dokazaćemo da DPS zaslužuje da mu se vrati povjerenje (VIDEO)

Lider DPS-a najavio da će njegova partija povući „odgovarajuće poteze“ na predstojećem Kongresu

Đukanović: Razumjeli smo poruku građana na izborima, dokazaćemo da DPS zaslužuje da mu se vrati povjerenje (VIDEO)

Lider Demokratske partije socijalista (DPS), Milo Đukanović, kazao je danas da je njegova stranka razumjela poruku koju su joj građani poslali na parlamentarnim izborima 30. avgusta.

Đukanović: Razumjeli smo poruku građana na izborima, dokazaćemo da DPS zaslužuje da mu se vrati povjerenje (VIDEO) Foto: Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
N. D.
N. D.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Odgovarajući, nakon konsultacija o mandataru za sastav nove vlade, na pitanje hoće li se na vanrednom Kongresu DPS-a, koji će se održati u decembru, povući sa čela partije, Đukanović je kazao da sad ne može govoriti o konkretnim potezima u DPS-u.

On je rekao da je DPS svojim dosadašnjim djelovanjem pokazao da je odgovoran politički subjekt, te da je to dodatno potvrdio nakon izbora.

„Postojalo je mnogo zebnje – i u domaćoj i u međunarodnoj javnosti – kako će se obaviti tranzicija vlasti u Crnoj Gori. Mislim da smo svi pokazali da je ta zebnja bila neopravdana. Crna Gora ima demokratski kapacitet da odgovori i ovakvim izazovima“, rekao je Đukanović.

To, prema njegovim riječima, ne bi bilo moguće da DPS nije na pravi način razumio poruku izbora.

„Jako dobro smo razumjeli poruku. Ona glasi – biračka javnost Crne Gore nije željela da DPS bude stub izvršne vlasti. Prema tome, sve što sad radimo i što ćemo uraditi na Kongresu, biće pokušaj da crnogorskoj političkoj i društvenoj javnosti potvrdimo da smo pravilno pročitali njenu poruku. Niko valjda ne očekuje da ćemo polemisati s izbornom voljom građana. Ona je takva kakva jeste, a mi se moramo potruditi da svojim potezima uvjerimo dio biračke javnosti da DPS zaslužuje da mu se povrati povjerenje. Kad će se to dogoditi – vidjećemo. To je proces“, naglasio je lider DPS-a.

On je najavio da će njegova partija povući „odgovarajuće poteze“ na Kongresu.

„Nema sumnje da ćemo do tada prilježno raditi na analizi svih aspekata našeg djelovanja – programskih, organizacionih, i, naravno, prije svega, kadrovskih. Put povratka povjerenja je put ubjedljivih promjena. S tom motivacijom ćemo pristupiti pripremi i održavanju Kongresa“, zaključio je Đukanović.


Portal Analitika