Politika

Predsjednik Crne Gore sa predsjednikom Udruženja Crnogoraca Lovćen

Đukanović - Radulović: Podrška za priznavanje crnogorske manjine na Kosovu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se danas sa Lazarom Radulovićem, predsjednikom Udruženja Crnogoraca Lovćen sa Kosova.

Đukanović - Radulović: Podrška za priznavanje crnogorske manjine na Kosovu Foto: Foto: Kabinet predsjednika CG
Portal AnalitikaIzvor

"Radulović je upoznao Predsjednika sa položajem Crnogoraca na Kosovu, potrebom intenziviranja aktivnosti na ustavnom priznanju crnogorske manjine i pristupu institucijama kroz zapošljavanje pripadnika crnogorske manjine, ali i kroz intenzivne međudržavne aktivnosti na promociji crnogorske kulture", navodi se u saopštenju. 

Takođe, ukazao je na potrebu tješnje saradnje sa crnogorskim privrednicima na Kosovu i povezivanjem sa privrednicima u Crnoj Gori, sve u cilju poboljšanja njihovog položaja.

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, iskazao je puno razumijevanje za položaj crnogorske zajednice na Kosovu, visoko cijeneći njihov lojalan odnos prije svega prema državi u kojoj žive, kao i prema državi porijekla, Crnoj Gori.

"Pohvalio je urađeno na planu promocije crnogorske kulture i saglasio se sa potrebom intenzivnijeg i posvećenijeg odnosa prema potrebi priznanja crnogorske manjine na Kosovu, njihove institucionalne i društvene zastupljenosti, u čemu je izrazio svoju punu podršku u domenu ustavnih nadležnosti. Na toj liniji, dogovorena je dalja komunikacija i saradnja u bliskoj budućnosti", piše u saopštenju. 

Portal Analitika