Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Đukanović: Partije koje čine Vladu su se očigledno borile za promjene kako bi oni bili ti koji zloupotrebljavaju resurse

"Nikada ranije se u ovoj mjeri nijesu koristile radnje koje su nedemokratske"

Đukanović: Partije koje čine Vladu su se očigledno borile za promjene kako bi oni bili ti koji zloupotrebljavaju resurse

Bez obzira na sve promjene u kampanji, mislim da i dalje građani mogu da glasaju po svom nahođenju i bez pritisaka, kazala je politikološkinja Nikoleta Đukanović gostujući na TV E.

Đukanović: Partije koje čine Vladu su se očigledno borile za promjene kako bi oni bili ti koji zloupotrebljavaju resurse Foto: Gradski portal
Portal AnalitikaIzvor

Tanka je, kaže Đukanović, linija između slobode izražavanja i govora mržnje

„Nosioci javne funkcije sebi dozvoljavaju neprihvatljivu komunikaciju s građanima, najviši zvaničnici građane često vrijeđaju, da ne pominjemo izjavu premijera za Zabjelo“, kaže Đukanović.

Takva komunikacija, navodi ona, samo u državi bez izgrađenih institucija može da prođe bez odgovornosti.

Đukanović smatra i da nijedni izbori nijesu bili za dobro građana.

„Nikada ranije se u ovoj mjeri nijesu koristile radnje koje su nedemokratske. Ranije bije bilo kao sada da partije biraju sva sredstva da dođu do glasova“, ističe Đukanović.

Kako dodaje, umjesto da napredujemo, mi postajemo društvo koje je na početku demokratske konsolidacije.

Nedopustivo je, dodaje, da se napredak u državnim institucijama predstavlja kao partijski.

„Političari će sjesti za sto i razgovarati, a mislim da ni sami nijesu svjesni koliko su građani sve svjesniji, a organizacije civilnog društva vrlo svjesne činjenja političara“, smatra Đukanović.

Aktuelna politička dešavanja, kaže Đukanović, kritikuju gotovo svi.

„Partije koje danas čine Vladu su se očigledno borile za promjene kako bi oni bili ti koji zloupotrebljavaju resurse“, zaključuje Đukanović.

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
_ _neregistrovani
08.06.2023. 19:22

1
1
j jasamovo_neregistrovani
08.06.2023. 19:22

Koje?To nije istina!Spajic je morao tajnim kanalima da napusti Daleki Istok jer Vlade Tajvana i Japana su htjele sebicno da ga zedrze za sebe ali zelja da pomogne CG

5
0
d drobnjak_neregistrovani
08.06.2023. 18:46

Prije tri god. dobili smo promjene koje su nas unazadile pola vijeka. Bruka

10
1