Abiznis
  • Portal Analitika/
  • Abiznis /
  • Đukanović: EPCG neće povećavati cijenu struje na dio koji se odnosi na nju, neminovno povećanje od strane CEDIS-a

Predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede kazao da će se sjutra sastati sa ministrom energetike i rudarstva

Đukanović: EPCG neće povećavati cijenu struje na dio koji se odnosi na nju, neminovno povećanje od strane CEDIS-a

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) neće povećavati cijenu električne energije na dio koji se odnosi na nju, saopštio je u Bojama jutra na TV Vijesti Milutin Đukanović, predsjednik Odbora direktora EPCG.

Đukanović: EPCG neće povećavati cijenu struje na dio koji se odnosi na nju, neminovno povećanje od strane CEDIS-a Foto: UGC
VijestiIzvor

„Građani moraju da znaju da račun za električnu energiju ima više stavki odnosno komponenti koje utiču na račun. Jedna od tih komponenti su troškovi CEDIS-a (Crnogorski elektrodistributivni sistem), CGES-a (Crnogorski elektroprenosni sistem), COTE-a (Crnogorski operator tržista električne energije), to je plaćanje povlašćenim proizvođačima. Mi ćemo uraditi maksimalno što je moguće da povećanje koje je neminovno od strane CEDIS-a učinimo što bezbolnijim i da građani to što manje osjete“, kazao je Đukanović.

On je dodao da su za sjutra zakazali razgovor u Ministarstvu energetike i rudarstva sa minstrom Sašom Mujovićem.

„Postoji nepodijeljeno mišljenje da nađemo dobar model. Taj model otprilike već imamo ali mislim da još nije vrijeme dok ga potpuno ne usaglasimo. da najveći broj potrošača iz kategorije domaćinstva ne osjeti to povećanje“, rekao je Đukanović.

Na pitanje, koliko će račun za struju biti uvećan kada se EPCG odrekne svog dijela, Đukanović je kazao da je to 5,63 odsto a da sada traže model da i to uvećanje ne osjeti najveći broj potrošača.

On je poručio da će odluka biti donijeta u sljedećih desetak dana.

Portal Analitika