Društvo

Dukaj sa predstavnicima Svjetske banke: Podrška u procesu reforme javne uprave

Ministar javne uprave, Marash Dukaj, sa saradnicima, sastao se sa delegacijom Svjetske banke koju je predvodio šef Kancelarije Svjetske banke za Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu,Kristofer Šeldon.

Dukaj sa predstavnicima Svjetske banke: Podrška u procesu reforme javne uprave Foto: MJU
Portal AnalitikaIzvor

Dukaj je, kako navode iz MJU, upoznao predstavnike Svjetske banke o strateškim prioritetima i dinamici rada ovog resora.

Posebno je istakao važnost saradnje Crne Gore sa Svjetskom bankom, i njene podrške u procesu reforme javne uprave i digitalizacije.

„Opšti cilj nam je uspostavljanje efikasne javne uprave, poboljšanje kvaliteta javnih usluga, kao i izgradnja administrativnih kapaciteta“, naglasio je Dukaj

Ministarstvo javne uprave, učestvuje na sastancima Upravnog odbora (novog instrumenta Evropske unije), EU instrumenta za reformu (EURF), a jedan od implementacionih partnera kroz ovaj instrument je Svjetska banka, rečeno je na sastanku.

Dukaj je u tom smislu posebno istakao zainteresovanost za saradnju na projektima izgradnje efikasnog održivog i transformativnog javnog sektora koje finansira EU, a sprovodi Svjetska banka.

Šeldon je konstatovao, da je došlo do vidljivih pomaka i iskazao spremnost za produbljenu i efikasnu saradnju Svjetske banke i Ministarstva u procesu reforme javne uprave.

Ministarstvo javne uprave je i tokom prethodnog perioda održalo niz sastanaka sa Svjetskom bankom u cilju definisanja podrške koju SB može pružiti procesu reforme javne uprave.


Portal Analitika