Politika

Dukaj posjetio Prijestonicu: Efikasno u službi građana

Ministar javne uprave Marash Dukaj boravio je danas u posjeti Prijestonici Cetinje tokom koje se sastao sa gradonačelnikom Nikolom Đuraškovićem.

Dukaj posjetio Prijestonicu: Efikasno u službi građana Foto: Ministarstvo javne uprave
Portal AnalitikaIzvor

Tokom sastanka, ministar Dukaj i gradonačelnik Prijestonice Cetinje razgovarali su o aktuelnim projektima, kao i budućim planovima u oblasti reforme javne uprave sa fokusom na unapređenje pružanja usluga građanima.

Ministar Dukaj je kazao da je Ministarstvo javne uprave potpuno posvećeno procesu decentralizacije i osnaživanju sistema lokalne samouprave u Crnoj Gori.

„Preduzimamo aktivnosti u cilju poboljšanja funkcionisanja i održivosti jedinica lokalne samouprave, kako bi se obezbijedilo efikasno pružanje usluga građanima, te produbljivanju saradnje i rješavanju problema koje opterećuju rad lokalnih samouprava“, istakao je Dukaj.

On je istakao da u ostvarivanju ovog cilja moramo zajednički usmjeriti svoje aktivnosti za dobrobit građana i Prijestonice Cetinje, te da će vrata Ministarstva javne uprave uvijek biti otvorena u pogledu uspostavljanja uprave okrenute ka građaninu i reformi javne uprave.

Gradonačelnik Đurašković je upoznao ministra sa aktuelnim razvojnim projektima, te budućim planovima koji su funkciji efikasnijeg i kvalitetnijeg rada Prijestonice Cetinje i pružanja boljih usluga građanima.

„Nastojimoda unaprijedimo uslove za rad naših zaposlenih i cilj svih aktivnosti lokalne uprave i službi je da u koordinaciji sa svim drugim organima i institucijama, doprinesemo stalnom poboljšanju kvaliteta života građana Cetinja“, istakao je gradonačelnik Nikola Đurašković.

Na sastanku je bilo riječi o digitalizaciji javne uprave, reformi zakonodavstva u oblasti lokalne samouprave i drugim temama.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.