Društvo

Sastanak ministra javne uprave i direktora Fondacije Konrad Adenauer

Dukaj-Devčić: Studenti i mladi nosioci reformskih procesa i kreatori budućnosti

Studenti i mladi su kreatori budućnosti. Ulažući u njih, pomažete demokratizaciji i napretku cijele zajednice, kazao je ministar javne uprave Marash Dukaj na sastanku sa direktorom Fondacije Konrad Adenauer za Srbiju i Crnu Goru, Jakovom Devčićem, kao i sa koordinatorkom za Crnu Goru, Sanijom Šljivančanin.

Dukaj-Devčić: Studenti i mladi nosioci reformskih procesa i kreatori budućnosti Foto: MJU
Portal AnalitikaIzvor

Dukaj je čestitao imenovanje Jakovu Devčiću za direktora Fondacije KAS i istakao značaj kancelarije Fondacije u Crnoj Gori. Ova kancelarija je u Crnoj Gori već dvije decenije i, kako je saopšteno iz Ministarstva javne uprave, pozitivno utiče na demokratizaciju mnogih društveno-političkih aspekata.

Dukaj je pohvalio napore Fondacije u stipendiranju i izboru najboljih studenata u Crnoj Gori iz godine u godinu. Većina njih, nakon ovog iskustva, svoju karijeru nastavlja u relevantnim državnim i akademskim institucijama i organima, u zemlji i inostranstvu.

"Čestitam na kontinuiranoj pomoći i podršci koju pružate najboljima, koji će biti aktivni nosioci odluka i javnih politika a samim tim, nosioci reformskih procesa", rekao je Dukaj.

On je dodao da je Ministarstvo javne uprave posvećeno procesu decentralizacije lokalnih samouprava, kao i uspostavljanju saradnje u oblasti e-uprave u cilju stvaranja jedne efikasne i ekonomične javne uprave, koja mora biti okrenuta ka građaninu i kreirana po njegovoj mjeri.

Devčić je upoznao ministra sa strukturom, ciljevima, misijom, kao i budućim planovima Konrad Adenauer Stiftung i naglasio značaj rada ministarstva u donošenju nekih važnih zakonskih akata, kao što je Zakon o Vladi.

On je takođe govorio o razmjeni regionalnih iskustava kada su lokalne samouprave u pitanju.


Portal Analitika