Abiznis

Dug zakupca Svetog Stefana više od 2,5 milona eura

Izvor

Dug zakupca hotela na Svetom Stefanu Adrijatik propertisa, koji je dio Restis grupe, prema „Budvanskoj rivijeri“, koja je u većinskom vlasništvu države, na jučerašnji dan je iznosio 2,673 miliona eura bez kamate, saopšteno je „Danu“ iz te kompanije.

Grci ne plaćaju kiriju jer čekaju da se Vlada izjasni o njihovom zahtjevu da im se oprosti kirija za prošlu godinu, smanji zakupnina za ubuduće i produži zakupnina sa 30 na 50 godina jer su, kako tvrde, oštećeni za oko sedam miliona eura zbog toga što su morali da zatvore ostrvo zbog crkve Aleksandra Nevskog.

Vlada je nakon više od godinu dana otkako je predat zahtjev, pri čemu se dug u međuvremenu nagomilao, dobila izvještaj stručne komisije Ekonomskog i Građevinskog fakulteta.

- Narednih dana predstavnici Ministarstva turizma i finansija i Savjeta za privatizaciju razmatraće izvještaj i Vladi uputiti preporuku o daljem postupanju po zahtjevu Adrijatik propertisa, kako bi Vlada zauzela konačni stav po tom pitanju - kazali su „Danu“ u Ministarstvu turizma.

Iz „Budvanske rivijere“ su „Danu“ kazali da oni redovno dostavljaju fakture za plaćanje obaveza po osnovu zakupa hotela i poreza na nekretnine Adrijatik propertisu.

Portal Analitika