Abiznis

Izmjene zakona

Državna firma može da uvede red u oblast igara na sreću

Jedna od novina koja je predviđena izmjenama Zakona o igrama na sreću odnosi se na osnivanje državne firme koja bi imala monopol u priređivanju lutrijskih, ali i drugih igara.

Državna firma može da uvede red u oblast igara na sreću Foto: Pixabay
RTCGIzvor

I dok u Demokratskoj Crnoj Gori, koji su i predlagači tih izmjena to vide kao način da se uvede red u toj oblasti, u opoziciji smatraju da bi to otvorilo put ka novim partijskim zaposlenjima.

Analitičari smatraju da bi prije osnivanja tog preduzeća trebalo uraditi petogodišnju analizu o finansijskoj isplativosti.

Lutrija će do kraja 2023. godine biti u državnom vlasništvu.

Poslanik Demokrata Momo Koprivica kazao je da je cilj sačuvati potrošače, djecu i javni interes.

"Da se spriječe nelegalne aktivnosti poput pranja novca. To su prioritetne aktivnosti", rekao je Koprivica.

Funkcioner SDP Crne Gore Mirko Stanić izrazio je bojazan da će sa ovim preduzećem biti kao i sa drugima, koje vode partijski kadrovi i vojnici, pa imaju 40 ili 50 odsto više nego što je to potrebno.

"A rezultati tih preduzeća su katastrofalni", rekao je Stanić.

Analitičar Oleg Filipović predlaže analizu prihoda i rashoda budućeg državnog preduzeća za najmanje pet godina, ali i prilivima u budžetu od davanja koncesija za igre na sreću.

"Ako pravimo već ovakvu firmu, da onda u njenom vlasništvu budu sve igre na sreću, uključujući onlajn klađenja", istakao je Filipović.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.