Društvo

Drobnjak: Nijesam član DPS-a, za funkciju me preporučile reference

“Za ovu poziciju su me preporučile profesionalne reference, što možete vidjeti u biografiji koja je javno dostupna (LinkedIn, licni web-sajt, mediji koji su uglavnom sve prenijeli). Nijesam član DPS-a”, kazao je on

Drobnjak: Nijesam član DPS-a, za funkciju me preporučile reference Foto: fb\Drobnjak
Portal AnalitikaIzvor

Novoizabrani direktor Fonda PIO Vladimir Drobnjak kazao je za Portal RTCG da nije član DPS-a, te da su ga za poziciju preporučile njegove profesionalne reference. Poručio je da će učiniti sve da se nastavi program brige o penzionerima i da i oni koji imaju penzije veće od minimalnih, dobiju satisfakciju.

Drobnjak je za Portal RTCG kazao da nije član DPS-a.

“Za ovu poziciju su me preporučile profesionalne reference, što možete vidjeti u biografiji koja je javno dostupna (LinkedIn, licni web-sajt, mediji koji su uglavnom sve prenijeli). Nijesam član DPS-a”, kazao je on.

Za njega je logično da treba sprovesti politiku Vlade, koja je već, kako kaže, unaprijedila standard penzionera.

“Taj pristup treba nastaviti uz pažljivo analiziranje da se ne naruši stabilnost javnih finansija i redovne isplate penzija”, istakao je Drobnjak.

Poručio je da je uloga fonda PIO da čuva standard penzionera i brine o njihovom dostojanstvu u trećoj starosnoj dobi.

“Taj dio je izostao u vrijeme vladavine DPS-a. Učiniću sve da se nastavi program brige o penzionerima i da i oni koji imaju penzije veće od minimalnih, dobiju satisfakciju”, zaključio je on.

Drobnjak je juče izabran za mjesto direktora Fonda PIO umjesto Ranka Aligurdića, koji je na direktorsku funkciju izabran prije tri godine i juče mu je isticao sedmi mandaat.

Drobnjak je nekada radio u NLB banci, u Komisiji za hartije od vrijednosti...

Na osnovu saglasnosti većine članova, Vlada je prošle sedmice donijela Odluku o razrješenju četiri člana Upravnog odbora Fonda PIO Crne Gore, zbog isteka mandata, i to Kemal Đečević, Branko Vešović, Željko Burić i Danilo Kaluđerović.

"Usvojena je i Odluka o imenovanju predsjednika i šest članova Upravnog odbora Fonda PIO Crne Gore“, rekli su tada iz Vlade.

Za predsjednika Upravnog odbora Fonda odlukom Vlade imenovana je Darka Džabasan, a za članove Katarina Kulušić, Dragan Ivanović, Velibor Bulatović, Danilo Kaluđerović, Željko Burić i Branko Vešović.Portal Analitika