Crna hronika

Izrečena presuda u bjelopoljskom Višem sudu

Dražen Vukanić oslobođen od optužbe za šverc droge

Dražen Vukanić iz Berana nastanjen u Podgorici danas je u bjelopoljskom Višem sudu nakon ponovljenog postupka oslobođen od optužbe za šverc kokaina a presudu je izrekao sudija Dragan Mrdak, potvrdila je za Pobjedu advokatica Tatjana Pavličić.

Dražen Vukanić oslobođen od optužbe za šverc droge Foto: Pobjeda
PobjedaIzvor

Prilikom davanja razloga o svojoj odluci sudija Mrdak je istakao da optužba nije dokazala svoje navode da je optuženi drogu držao radi dalje prodaje.

“Sud je stanovišta, da je pronađenu nedozvoljenu supstancu kokain, Dražen Vukanić držao za svoju ličnu upotrebu, a na šta upućuju i potvrđuju izvedeni dokazi”, kazala je za Pobjedu advokatica Pavličić.

Ona je podsjetila da je Vukanić prvom presudom Višeg suda u Bijelom polju bio osuđen na osam mjeseci zatvora zbog neovlašćene proizvodnje držanja i stavljanja u promet opojnih droga - kokaina.

Apelacioni sud je ukinuo ovu presudu po žalbi koju je uložila odbrana Vukanića.

Vukanić se prema optužnici Višeg tužilaštva u bijelom Polju teretio da je neutvrđenog dana između 1. i 5. septembra 2021. godine u Beranama, za neutvrđeni iznos prodao sugrađaninu Dimitriju Šekularcu 2,2 grama kokaina, koje je ovaj kupio radi dalje prodaje.

Drogu upakovanu u sedam ručno pravljenih zamotuljaka kod Šekularca su, 21. septembra pretprošle godine, pronašli službenici Centra bezbjednosti Berane. Dan kasnije, prilikom pretresa stana Vukanića, u Podgorici, službenici Centra bezbjednosti Berane pronašli su u njegovoj spavaćoj sobi još 1,8 grama kokaina. Drogu je, prema tužilačkom aktu, držao radi dalje prodaje.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.