Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Drašković: Zahvaljujući Opštini Bar u proteklom periodu kreirane su armije ženskih preduzetnica koje svojim uspjesima inspirišu

Održan tematski panel pod nazivom: ‘’Žene za Bar - prava stvar"

Drašković: Zahvaljujući Opštini Bar u proteklom periodu kreirane su armije ženskih preduzetnica koje svojim uspjesima inspirišu

U prepunoj sali Dvorca kralja Nikole, sinoć je održan tematski panel pod nazivom ‘’Žene za Bar - prava stvar".

Drašković: Zahvaljujući Opštini Bar u proteklom periodu kreirane su armije ženskih preduzetnica koje svojim uspjesima inspirišu Foto: DPS
Portal AnalitikaIzvor

Učešće u panelu uzele su žene iz lokalnog političkog života i kandidatkinje na odborničkoj listi: Tanja Bokan, dr Marija Markoč, Vesna Drašković i Andrea Marstijepović. Gost je bila i predsjednica Alijane žena DPS Crne Gore, Drita Lolla.

Prisutne je pozdravio nosilac izborne liste, Dušan Raičević, koji je istakao da je panel okupio društvo sjajnih žena, koje ponosno predstavljaju i vole svoj grad i svoju državu, pobjednice, koje su bastion odbrane crnogorskog društva i aktivne učesnice u kreiranju političkog života, koji vodi ka evropskoj budućnosti.

"Kroz diskusiju na panelu naglašena je spremnost žena da se u trenucima polarizacije, snažno i borbeno priključe platformi koju predvodi Demokratska partija socijalista. Upravo jer su ovi lokalni izbori izuzetno važni, ne samo za naš grad, nego i za budućnost naše države, prepoznat je značaj političkog trenutka", navodi se u saopštenju. 

Pred glavnim akterima i stvaraocima političkog diskursa je i izazovan zadatak, da uz političku zrelost za kreiranje politike, uz sinergiju sa mladim i obrazovanim kadrovima, uspješno vode grad i državu do evropskog nivoa na svim segmentima.

Lokal-patriotizam i ljubav prema državi moralna je obaveza i odgovornost, prvenstveno prema sebi, svojoj porodici i društvu.

Prisutnima se obratila i Vesna Drašković, predsjednica Alijanse žena DPS Bar, ujedno i kandidatkinja za odbornicu liste "Prava stvar, Koalicija Zajedno Bar’’.

Ona je u svom izlaganju saopštila da su žene izuzetno važne, ne samo u pragmatičnom smislu, već i unutar porodice, da kroz razgovor sa svojom djecom, porodicom, daju podstrek i motivaciju, kako ne bi bile samo učesnice, već i kreatori iste.

"Žene treba da budu promjena koju one žele da vide u svijetu. Zahvaljujući Opštini Bar, u proteklom periodu, kroz program podrške preduzetništvu, kreirane su armije ženskih preduzetnica koje svojim uspjesima inspirišu i ohrabruju sve žene da pokrenu biznise i uzmu aktivno učešće u stvaranju još bolje političke podloge za poboljšanje standarda i položaja žena u društvu", kazala je Drašković.

Na kraju istakla je svoje uvjerenje da će naša pobjednička lista ‘’Prava stvar, Koalicija Zajedno’’, dobiti povjerenje građana da u narednom četvorogodišnjem periodu preuzmemo političku odgovornost i od Bara nastavimo da kreiramo bolje mjesto za život.

"Zato, hrabrim koracima, Žene za Bar- prаva stvar, u nove izborne pobjede!", zaključila je Vesna Drašković.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.