Politika

Drašković: Bar je svijetli primjer u nikad poniženijoj Crnoj Gori

Dok inflacija divlja i dodatno ugrožava ionako težak životni standard najugroženijih građana, dok se u “oslobođenim” preduzećima i ključnim institucijama države sindikalne organizacije bore za svoja elementarna prava, Opština Bar odgovorno ostvaruje planirane budžetske primitke i doprinosi socijalnoj ravnopravnosti, kazala je Vesna Drašković, odbornica SO Bar i predsjednica Alijanse žena DPS Bar.  

Drašković: Bar je svijetli primjer u nikad poniženijoj Crnoj Gori Foto: DPS
Portal AnalitikaIzvor

Kako navodi, dodjelom socijalnih subvencija, koje su dio izbornog programa liste “Prava stvar – Zajedno Bar”, lokalna uprava će olakšati mnogim porodicama koje su u nepovoljnoj materijalnoj situaciji da svojoj djeci omoguće sve sadržaje koji su u funkciji njihovog pravilnog razvoja i sveobuhvatnog obrazovanja.

"Socijalni program koji realizuje Opština Bar, čiji je ukupni iznos 120.000 eura, odnosi se na neformalno obrazovanje, subvencije za školski obrok, članarine u sportskim klubovima, subvencije za školski pribor, plaćanje komunalnih usluga koje pružaju javne službe lokalne uprave, kao i putne troškove za roditelje prijevremeno rođene djece", kaže Drašković.

Pravo na ove vrste subvencija mogu ostvariti djeca koja se nalaze u nepovoljnom socijalnom statusu, odnosno u stanju socijalne potrebe.

"Vršeći lokalnu vlast u Baru, iz dana u dan dokazujemo da je naš jedini interes dobrobit građana. Pozivamo političke aktere sa državnog nivoa, predstavnike tzv. tridesetoavgustovske većine, koji se već mjesecima nadgornjavaju oko formiranja Vlade, da partijske i foteljaške kalkulacije stave po strani i da hitno omoguće formiranje odgovorne vlasti koja će zaustaviti rast cijena i po ugledu na barsku Opštinu kreirati mjere za popravljanje sve teže materijalne situacije u kojoj se građani nalaze. Umjesto trošenja desetina hiljada eura na privatne avione i službena putovanja nikad mnogočlanijih delegacija, neka se aktuelni nosioci najvažnijih državnih funkcija što hitnije pozabave realnim potrebama građana i njihovim sve lošijim standardom", zaključila je Drašković. 

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
O Odza_Veilji_neregistrovani
26.09.2023. 13:10

Draga moja Vesna, "Vršeći lokalnu vlast u Baru,," Vi to radite odlicno, u okviru mogucnosti kakve jesu uz sve prepreke koje Vam postavljaju, i prozivke lokalnog "Demokrate" Leko'ica ..i ostali'... ali tako necete dobiti izbore sledeci mandat ... Bane, ti,Stevo, Tanja, Bozo....morate biti agresivniji i vulgarniji ... ako je kos to dobro uradio radio je tim Ivana Vukovica ... ali uredjenjem parkova kod ovoga naroda ne dobijate izbore. MRS je za neke lijepa rijec!

1
1
s sin_neregistrovani
26.09.2023. 13:40

@Odza_Veilji_neregistrovani Stetu koju je vlast dps-sdp-sd-bs nanijela Baru nece moci da se popravi decenijama. Devastacija,pljacka I korupcija je zastitni znak druzine na zalasku.

2
0