Region

Drašković: Kazniti ubice funkcionera SPO

Izvor

"Borba za pravdu i kaznu ubicama i organizatorima traje i danas, jer je većina onih koji su naredili, pripremali, organizovali i platili ubistva na slobodi", istakao je Drašković u izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

On je ukazao da napori da se teror tog vremena definiše, osudi i sankcioniše u cjelini, nemaju podršku društva, niti ijedne nazovi demokratske vlade do sada.

"Naprotiv, aktivni učesnici tog ubistva i ubistava (Slavka) Ćuruvije, (Ivana) Stambolića, sudije (Nebojše) Simeunovića, Dade Vujasinović i mnogih još, uticajni su predstavnici vlasti ili vladari službi iz sjenke", naveo je Drašković.

On je ocjenio da je "nova vlada to i ozvaničila imenovanjima u Ministarstvu pravde pripadnika odjeljenja za ubistva, čime jasno poručuje da ne samo da ne osuđuje državni teror iz vremena Miloševića već ga podržava, rugajući se žrtvama".

"Da li to znači da će se začeti neki novi državni teror brzo ćemo vidjeti, jer sa rehabilitacijom ljudi prošlosti vraća se i to vrijeme i ta politika, što se već nazire", upitao je Drašković.

Na Ibarskoj magistrali 3. oktobra 1999. godine ubijeni su funkcioneri SPO Veselin Bošković, Zvonko Osmajlić, Dragan Vušurović i Vučko Rakočević.

Portal Analitika