“Sramotno je što je u fokusu javnosti, umjesto mehanizama za unapređenje sistema socijalne i zdravstvene zaštite, rat koji se vodi između onih koji pripadaju istim redovima”

DPS: Zabrinuti smo za sudbinu nikšićkog Doma za stare, Demokrate ovu ustanovu srozale na niske grane

Skandali koji potresaju i nikšićki Dom za stare nijesu iznenađenje onda kada znate da u upravljačkim tijelima kolo vode ekspertski kadrovi Demokrata, koji svojim neznanjem i nesposobnostima, baš kao što su to učinili i sa CEDIS-om i Poštom Crne Gore, ruiniraju i ovu izuzetno važnu ustanovu u našem gradu, bestidno joj narušavajući ugled zarad zadovoljenja apetita partijskih uhljeba Demokratske Crne Gore, saopšteno je iz OO DPS Nikšić. 

DPS: Zabrinuti smo za sudbinu nikšićkog Doma za stare, Demokrate ovu ustanovu srozale na niske grane Foto: DPS
Portal AnalitikaIzvor

"Jednu ustanovu čiji smisao postojanja bi trebalo da odiše plemenitošću, humanošću, empatijom i solidarnošću, s obzirom na to da je misija Doma za stare briga o onima koji su sebe utkali u život Nikšića i Crne Gore i kojima kao generacije koje ostaju poslije njih dugujemo mnogo, partijski piončići nikšićkih Demokrata srozali su na tako niske grane promovišući ovu ustanovu kao mjesto uhljebljenja svojih prijatelja, kumova, članova uže i šire porodice", kažu u saopštenju. 

Sramotno je, dodaju, što je danas u fokusu nikšićke i crnogorske javnosti, umjesto mehanizama za unaprjeđenje sistema socijalne i zdravstvene zaštite, rat koji se vodi između onih koji pripadaju istim redovima.

"A čije političke ambicije nadrastaju njihova stvarna umijeća, onih koji su u ustanovu koja zahtijeva čisti profesionalizam na velika vrata uveli nepotizam, koji utiče na kvalitet rada i usluge koja se pruža korisnicima, budući da vas za radno mjesto u Domu za stare ne preporučuju profesionalne kvalifikacije nego autoritet u redovima Demokrata onih preko kojih se dolazi do radnog mjesta u ovoj ustanovi", navode u saopštenju. 

Nedopustivo je ovo i ovakvo ponašanje uprave, koja, ističu, svojim činjenjima i nečinjenjima narušava integritet ovoj ustanovi.

"Te, ako je suditi po svemu što je iznešeno u javnost, a što se tiče potvrde o vršenju pritiska, ucjenjivanju i partijskom zapošljavanju, koje je očigledno sveprisutno, nadležne institucije neka dobro zasuču rukave i pozabave se situacijom u Domu za stare u Nikšiću, jer je gotovo nesporno da za svaku od njih u ovom slučaju ima posla, te rukom pravde dohvate one za koje se dokaže da su zaslužili da odgovaraju za zloupotrebe koje su vršili koristeći svoju trenutnu političku moć.  Zabrinuti smo za sudbinu nikšićkog Doma za stare, a još više za korisnike usluga u ovoj ustanovi, koji nijesu zaslužili da ispaštaju zbog bahatosti, javašluka, osionosti i bezobrazluka onih koje su, igrom slučaja, zapale upravljačke fotelje", zaključili su u saopštenju. 

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
r rašo_neregistrovani
23.09.2023. 18:13

Da ste tako bili zabrinuti za javne ustanove dak ste bili na vlasti, vladali bi i dan danas i narod nebi gledao ovu bruku i sramotu od neznalica i šarlatana.

1
1
N Naaaaroodddd_neregistrovani
24.09.2023. 08:05

@rašo_neregistrovani Je izmanipulisan od strane medija. Umjesto da DF-D-URA iskorijene loše manire DPS-a, sad je sve x2.

1
0
D Demos_neregistrovani
23.09.2023. 15:43

Demokrate klan za uhljebe

5
0