Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • DPS: Usvojen Izvještaj o radu Alijanse žena, razmatrane prioritetne oblasti djelovanja organizacije

DPS: Usvojen Izvještaj o radu Alijanse žena, razmatrane prioritetne oblasti djelovanja organizacije

Na sinoć održanoj sjednici Glavnog odbora Alijanse žena Demokratske partije socijalista Crne Gore, koja je počela minutom ćutanja za žrtve tragičnih događaja u Srbiji, usvojen je Izvještaj o radu kao i razmatrane prioritetne oblasti djelovanja ove organizacije za predstojeći period. 

DPS: Usvojen Izvještaj o radu Alijanse žena, razmatrane prioritetne oblasti djelovanja organizacije Foto: DPS
Portal AnalitikaIzvor

Sjednicom je predsjedavala predsjednica AŽ DPS, Drita Lola, koja je na početku sjednice predstavila glavna dostignuća u prethodnom periodu, ali i izazove i prijedloge za unaprijeđenje političkog aktivizma žena kroz Demokratsku partiju socijalista, sa posebnim fokusom na povećanje zastupljenosti žena na odlučujućim pozicijama paralelno sa kontinuiranom edukacijom. 

"Alijansa žena je kroz 24 organizacije širom Crne Gore u prethodnom periodu realizovala preko 80 aktivnosti, a u saradnji sa međunarodnim organizacijama kreirala i strateška dokumenta (Strategiju i akcioni plan), programske politike, kao i sopstveni model obuke u oblasti javnog zagovaranja", kažu u saopštenju. 

Tokom prethodnog perioda, takođe uz podršku međunarodnih partnera, više od 60 članica je pohađalo obuke na temu liderstva, mapiranja moći u javnom zagovaranju, rodno zasnovanog nasilja i partijskog integriteta.

"Takođe, platforma Alijanse žena je predstavljen na međunarodnim adresama, uključujući i Evropsku komisiju i Evropski parlament, a u oblasti razmjene dobrih primjera reforme pokrenuta je i saradnja sa sestrinskim partijama iz regiona.  Nakon prezentacije i diskusije, zaključeno je da uz kontinuiran razvoj kapaciteta treba razvijati mehanizme koji će integrisati resurse Alijanse u rad partije, posebno u dijelu odlučivanja, ali i nastaviti na podizanju svijesti o važnosti međusektorske saradnje kao i većoj medijskoj promociji", zaključuju u saopštenju. 

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
s stijepo_neregistrovani
06.05.2023. 19:51

Da ste malo vise pratile vasu Dubravku Nikcevic iz Tivta i cuvale je od kontakata sa zlim profesorom Abovicem i novinarom Vijesti Lukovicem ne bi vam sinoc podnjela ostavku na mjesto presjednice opcinskoga odbora

2
1
5 51procenat_neregistrovani
06.05.2023. 18:27

U Crnoj Gori je vise zena nego muskaraca i cinjenica da jos uvijek nemamo partiju u kojoj zene dominiraju je suluda... Zasto pristaju da budu skrajnute u neki kutak iliti "alijansu", to mi nikada nece biti jasno... Potrebno je da se sto vise njih ukljuci kako bi se malo osvjezilo drustvo i vratilo u normalu.

7
0