Politika

Navode iz ove partije

DPS: U potrazi za alibijem, ministarka plasirala laž o Đukanoviću

"Jučerašnji nastup ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović, na jednom provladinom mediju, potvrdio je ono čemu javnost danima svjedoči: njen katastrofalan učinak na funkciji koju obavlja, rezultat je zabrinjavajuće nesposobnosti i zapanjujuće improvizacije iza koje, kako smo čuli “stoji Vlada u cijelom sastavu”. ", navode iz DPS.

DPS: U potrazi za alibijem, ministarka plasirala laž o  Đukanoviću Foto: DPS
Portal AnalitikaIzvor

Oni ističu da vaki segment njenog nastupa - od nevještog alibija zašto Crna Gora nema vakcine, preko odgovora da ćemo ih dobiti “ovih dana”, do nevjerovatne konstatacije da zemlje EU nemaju ograničenja na granicama, izrečene u danu kad se Evropa još jače zatvorila i zaštitila - čini Jelenu Borovinić Bojović nedoraslom funkciji koju obavlja. 

"Sa indignacijom odbijamo perfidni pokušaj ministarke zdravlja da svoju nesposobnost da građanima Crne Gore obezbijedi makar i jednu vakcinu, pravda izmišljotinom kojom predsjedniku Đukanoviću spočitava odgovornost oko nekakvih garancija. 

Treba biti ne samo neznaven, i apsolutno neupućen u ustavne nadležnosti različitih nivoa vlasti, već i maliciozan i drzak, pa ovaku laž plasirati pred građanima Crne Gore. Jedina istina koja dovodi u vezu predsjednika Đukanovića i nabavku vakcina je ta da je zahvaljujući njegovom autoritetu obezbijeđena donacija 50.000 vakcina, koju ministarka nije prihvatila! Tim činom ona je preuzela odgovornost za sve posljedice koje proističu iz činjenice da danas, 3. februara ne znamo datum kada će naši građani početi da se vakcinišu. 

Nadamo se da je ovu neistinu neko podmetnuo ministarki i tako je grubo obmanuo. Zato očekujemo njeno javno izvinjenje - i to ne “ovih dana”, već odmah - što je politikantski i neodgovorno, u pokušaju da nanese političku štetu predsjedniku Đukanoviću, plasirala flagrantnu neistinu i obmanula javnost, očajnički tražeći krivca za svoju nesposobnost.", kažu iz ove partije.

Portal Analitika