Politika

DPS se obratio nadležnima: Izvjesne su najave opstrukcija i zastrašivanja tokom izbornog dana

Iz Demokratske partije socijalista večeras su upozorili nadležne na "izvjesne najave opstrukcija i zastrašivanja birača tokom sjutrašnjeg izbornog dana".

DPS se obratio nadležnima: Izvjesne su najave opstrukcija i zastrašivanja tokom izbornog dana Foto: Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

"Kako smo to već danas vidjeli od strane pojedinih partijskih funkcionera, zastrašivanje i plasiranje neistinitih informacija već je počelo i formalnim kanalima komunikacije – pa se nadamo da nadležni prate i neformalne. Naročito upozoravamo na opstrukcije koje su planirane u opštinama sa najvećim brojem birača iz dijaspore – i to Petnjica, Rožaje, Plav, Gusinje, Bijelo Polje i Ulcinj, kao i u pojedinim podgoričkim naseljima, kao što je Konik", istakli su oni.

Pozivaju sve institucije koje su na bilo koji način zadužene za izborni proces da maksimalno ozbiljno shvate ove poruke, kao i da preduzmu apsolutno sve kako bi svakom biraču bilo dozvoljeno da iskoristi svoje ustavno pravo glasa.

"Sa svim saznanjima ćemo upoznati i relevantne međunarodne institucije u Crnoj Gori – a u prvom redu OSCE – koje su takođe upozorene na moguće pritiske, zastrašivanja i opstrukcije tokom izbornog dana", zaključili su oni.

Portal Analitika