Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • DPS Šavnik: Pozivamo nadležne državne organe, tužilaštvo i policiju da obezbijede nesmetano održavanje izbornog procesa

DPS Šavnik: Pozivamo nadležne državne organe, tužilaštvo i policiju da obezbijede nesmetano održavanje izbornog procesa

Jutros su na ponavljanju izbora u Šavniku članovi Demokratskog fronta nastavili da čine bezumne nepravilnosti i incidente, saopšteno je iz OO DPS Šavnik. 

DPS Šavnik: Pozivamo nadležne državne organe, tužilaštvo i policiju da obezbijede nesmetano održavanje izbornog procesa Foto: Foto: DPS
Portal AnalitikaIzvor

Kako navode, članovi biračkih odbora iz koalicije "Za budućnost Šavnika" ponovo ne dozvoljavaju biračima da glasaju, uništavaju dio glasačkih listića, i samim tim prekinuli su glasanje na biračkim mjestima u Opštini Šavnik i Kruševice. 

"Besprizorno je da bilo koji član biračkog odbora onemogućava nekoga ko ima biračko pravo i u skladu sa zakonom želi da na ponovljenom glasanju u Šavniku slobodno izrazi svoju političku volju. Po ko zna koji put pozivamo nadležne državne organe, tužilašto i policiju da učine sve iz svojih nadležnosti ne bi li se izborni proces u našoj varošici okončao na demokratski način. Ukoliko nastave sa svojim ćutanjem i nečinjenjem smatraćemo ih saučesnicima u ovoj nakaradnoj sabotaži izbornog procesa u našoj opštini", kažu u saopštenju. 

 

Izbori u Šavniku: U Kruševicama ponovo prekinuto glasanje
15
Izbori u Šavniku: U Kruševicama ponovo prekinuto glasanje
06.11.2022 10:15

 

Portal Analitika