Politika

"Neće te spasti ni Dalaj Lamina odbrana ovaj put"

DPS Pljevlja: Lekiću, ne kidišemo na tebe što si Srbin već zato što si lopov

Kada je Demokratska partija socijalista (DPS) ukazivala javnosti na dosadašnja (ne)djela koja su produkt raznih „direktorovanja“ Milana Lekića, isti je “kojevitezao” da na njega “kidišemo” zato što je Srbin, a kada je krao kao izvršni direktor Rudnika uglja (RUP), odbrana je drugačija – “kidišemo“ na njega jer je sačuvao Rudnik uglja od gašenja.

Milan Lekić Foto: UGC
Milan Lekić
Portal AnalitikaIzvor

To je saopšteno iz Opštinskog odbora DPS Pljevlja nakon što je predsjednik Odbora direktora RUP-a Milan Lekić kazao da ta partija "kidiše na njega jer nije dozvolio gašenje Rudnika uglja.

„Pitamo se kako opet „pljevaljskog i rudničkog mesiju“ ne postaviše za izvršnog direktora Rudnika nakon takvih impozantnih rezultata. U Rudniku uglja Lekića više ne zovu “mister procenat”, jer “svoj deo” pri isporuci uglja i nabavci mehanizacije dogovara “u đuture”, i to svi znaju. Formula je jednostavna: prodaje ugalj debelo ispod, a mehanizaciju nabavlja debelo iznad tržišne cijene. Privredni mag pljevaljski! Ne treba ga sjedeći pominjati. Petrušenko naš“, naveli su iz DPS-a.

Oni su odbacili Lekićeve optužbe da "kidišu" na njega zato što je Srbin ili “spasilac” Rudnika.

„Jednostavno zato što državnim parama kupuješ svoju slobodu kod onih koji sprečavaju tužilaštvo da reaguje. Iako si prvi “pik” resornog ministra za snaženje kompetencija Upravnog odbora, neće te spasti ni Dalaj Lamina odbrana ovaj put“, poručuju iz pljevaljskog DPS-a.

Portal Analitika