Politika

"Naš grad ne zaslužuje ovakvo stanje, a ponajmanje zaslužuje ovakvu vlast"

DPS: Nepodnošljiva i katastrofalna komunalna i ekološka situacija u Nikšiću

Danas se obilježava Dan planete Zemlje, koji bi trebalo da podsjeti ljude širom svijeta o važnosti očuvanja životne sredine i ekosistema, saopštili su iz DPS Nikšić.

DPS: Nepodnošljiva i katastrofalna komunalna i ekološka situacija u Nikšiću Foto: niksic.me
Portal AnalitikaIzvor

“A mi u Nikšiću imamo posebnu obavezu, da upozorimo ovdašnje vlastodršce na nepodnošljivu i katastrofalnu komunalnu i ekološku situaciju u gradu”, navode oni u saopštenju.

Po ulicama Nikšića konstantno su, prema njihovim riječima, kontejneri prepuni smeća, divlje deponije niču na svakom koraku, gradski kvartovi zatrpani smećem, a duž puteva i ulica slika koja dočekuje svakog putnika je u najmanju ruku razočaravajuća.

“Korita rijeka su pretvorena u smetlišta, a vlastodršci sve čine kako bi našim građanima učinili život što nepodnošljivijim, pa tako u naseljenom mjestu žele graditi centar za preradu nusproizvoda životinjskog porijekla, kao i odlagalište građevinskog otpada”, istakli su iz DPS.

Bez vizije, bez znanja i, kako su naveli, najgore bez empatije i odgovornosti za građanke i građane, kao i generacije koje dolaze, lokalna vlast srlja i vodi naš grad u propast.

“Da ne govorimo o zagađenosti vazduha, gdje Nikšić prilikom svakog mjerenja zauzima visoko 2. ili 3. mjesto u Crnoj Gori. Takođe,u posjedu smo informacije da se u "Željezari "nalazi skoro 4 000 t opasnog otpada, koji je, zamislite, skladišten u jutane vreće”, saopštili su iz DPS.

Pozivaju nadležne državne organe i inspekcije da hitno preduzmu radnje, kako bi se pomenuti otpad izmjestio i kako bi se oni, koji usljed svog protivzakonitog postupanja ugrožavaju zdravlje građana, sankcionisali, te moguće snosili i krivičnu odgovornost za (ne)učinjeno.

“Dragi sugrađani i sugrađanke, naš grad ne zaslužuje ovakvo stanje, a ponajmanje zaslužuje ovakvu vlast.

N’o, nakon svake noći svane zora, pa i kod nas će!”, zaključuju iz DPS.

Portal Analitika