Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • DPS Kotor: Jokić da se izvini organizatoru zabranjene promocije knjige “Najveći zločin u istoriji“

"Neka svoje riječi o slozi i pomirenju napokon pretoči u djela"

DPS Kotor: Jokić da se izvini organizatoru zabranjene promocije knjige “Najveći zločin u istoriji“

DPS Kotor: Jokić da se izvini organizatoru zabranjene promocije knjige “Najveći zločin u istoriji“ Foto: Pobjeda
Portal AnalitikaIzvor

Pravda i zdrav razum su pobijedili i ovog puta. Iskreno nas raduje mišljenje Zaštitnika ljudskih prava i sloboda u vezi sa sramotnim činom zabrane promocije knjige “Najveći zločin u istoriji“ autora Jovana Čubranovića, u kojem se jasno navodi da su čelnici opštine Kotor prekršili Ustav i Evropsku konvenciju o pravima i slobodama.

Iako kotorsku opštinu većinom vode pravnici, primorani smo da ih i mi podsjetimo na član 47 Ustava Crne Gore, u kojem se navodi da svako ima pravo na slobodu izražavanja govorom, pisanom riječi, slikom ili na drugi način. 

Imajući u vidu jasno mišljenje Zaštitnika ljudskih prava očekujemo od predsjednika opštine Kotor Vladimira Jokića da uputi javno izvinjenje organizatoru zabranjene promocije. Neka svoje riječi o slozi i pomirenju, koje redovno ispunjavaju našu svakodnevicu, napokon pretoči u djela.

Bezlična politika Demokrata, zapljusnuta talasima floskula i nedosljednosti, biće kažnjena na izborima koji nas očekuju. 

Zamajavanje javnosti centrističkom politikom, koja je u svakom gradu Crne Gore omogućila divljanje nacionalizma, revanšizma, diskriminacije, više nema prođu.

Demokratama, koji su potkupili kotorske odbornike, aminovali narušavanje multinacionalnog i viševjerskoga sklada, sklopili koaliciju sa Dritanom, koji je njihovom lideru prijetio snimkom i svakakvim bjedastoćama, koji su ustoličili nepotizam u vidu porodičnih i kumovskih zaposlenja, niko više ne vjeruje. Oni su, jednostavno, blaziranošću svoje politike, provincijskim narativom i nemanjem političkih principa, izgubili smisao političkog postojanja. 

U svakom slučaju, njihov poslanički kandidat na listi za predstojeće izbore, ostaće upamćen kao predsjednik opštine Kotor koji je zabranio knjigu, što je, nesumnjivo, najveća sramota u nečijoj biografiji. 

Zabraniti knjigu, napisanu prije skoro 100 godina, zato što njena sadržina ne odgovara onima kojima Demokrate duguju svoje političko postojanje, a koji negiraju crnogorsku naciju, jezik i kulturu, znači biti elementarno neobrazovan i politički bezobrazan. 

Opravdati zabranu istorijske knjige i prvorazrednog izvora zabranom projekcije filma velikosrpskog vagabunda i netalentovanog nacionaliste može samo politički neznavena ili izrazito drska ličnost.

Poručujemo Vladimiru Jokiću da se knjige ne mogu ućutkati kao što on i njegovi pokušavaju ućutkati sve ljude koji drukčije misle od njegove nemisleće družine. Kao što je Čubranović ostavio zapis o beščašti tadašnjih moćnika i uzurpatora, tako zaposleni u Kotoru zapisuju hroniku tiranije i mobinga koji kotorska vlast sprovodi nad njima.

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
s sava942
28.05.2023. 15:59

REŽIMI ILI POLITIČKE PARTIJE KOJE SPALJUJU ILI ZABRANJUJU PROMOCIJU KNJIGA , POZNATO JE KAKO SE NAZIVAJU.

1
0
I Ipi_neregistrovani
28.05.2023. 09:25

Samo polako sa cetnicima istorija se ponavlja brzo ce 45ta

21
1