Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • DPS Komisija za nauku: Odbacivanje krivične prijave protiv Smiljane Prelević, ishod političkog progona Vesne Bratić

DPS Komisija za nauku: Odbacivanje krivične prijave protiv Smiljane Prelević, ishod političkog progona Vesne Bratić

Očekivano je odbačena krivična prijava protiv Smiljane Prelević, sekretarke ranijeg Ministarstva nauke, ugledne članice organa i tijela DPS-a, koja je podnijeta od strane Vesne Bratić i državne sekretarke Milice Kadović, iz očigledno revanšističkih pobuda, saopštila je Komisija za nauku, inovacije i razvoj sektora informacionih tehnologija DPS.

DPS Komisija za nauku: Odbacivanje krivične prijave protiv Smiljane Prelević, ishod političkog progona Vesne Bratić Foto: Foto: DPS
Portal AnalitikaIzvor

Kako navode, Bratić i Kadović nijesu uspjele u pokušaju lične i profesionalne diskreditacije Smiljane Prelević, koja je savjesno i zakonito obavljala funkciju sekretarke od osnivanja ranijeg Ministarstva nauke do njegovog ukidanja, i dala veliki doprinos u pregovorima Crne Gore sa Evropskom unijom, kao šefica Radne grupe za Poglavlje 25: Nauka i istraživanje, koje je kao prvo pregovaračko poglavlje privremeno zatvoreno 2012. godine.

"Uvjereni smo da će Vesna Bratić odgovarati za pravno nasilje koje je sprovodila prema političkim neistomišljenicima", poručili su u saopštenju.


Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.