Abiznis

DPS iznenađen stavom SDP-a o HE na Morači

Izvor

U NOVOJ i PZP-u konstatuju kako Socijaldemokrate igraju političku igru i da će se sve vidjeti kada se u parlamentu bude glasalo o ugovoru o koncesiji za Moraču.

S druge strane, iz SDP-a ne žele da odgovaraju na te optužbe.

U DPS-u su, međutim, u čudu zbog stava njihovog koalicionog partnera.

- Meni se čini da su oni u Vladi, zar ne?! Moj komentar je da su u Vladi, da imaju svoje ministre, te da donose svoje odluke. Moguće je da u Vladi pričaju jedno, a u parlamentu drugo. Tako, pričamo o privatizaciji i Razvojnoj banci - u parlamentu jedno, a na Vladi, vjerovatno, drugo. E, sada ne znam jesmo li mi u koaliciji. Ja mislim da jesmo – kazao je poslanik DPS-a Zarija Franović.

U NVO „Green Home“ podsjećaju da se SDP do sada profilisala kao partija koja čvrsto brani svoje stavove kada je riječ o energetskom sektoru, pa se nadaju da će tako biti i ovog puta. Darko Pajović, izvršni direktor te podgoričke nevladine organizacije, kaže da je optimista da su u SDP-u dosljedni kada je u pitanju zaštita životne sredine. On tokom verifikacije nacrta ugovora o izgradnji hidroelektrana u parlamentu očekuje komplikacije, jer će, kako objašnjava, glasanje o tome pokazati koliko su političke partije spremne da brane svoje stavove o energetskom sektoru.

- Mislim da će priča o Morači u 2011. pokazati da li su baš svi spremni da verifikuju stvari koje nijesu dobre po državu, a i biće politički interesantno kako će se partije odrediti prema ovom pitanju.

Pajović je ponovio stav da je Crna Gora sposobna da sama iznese projekat izgradnje hidroelektrana koji, kako smatra, nije finansijski ni tehnički zahtjevan.

Portal Analitika